BIH

Čujemo pucnjavu i eksplozije

Nekoliko bh. građana ne namjerava napuštati Tripoli

A. Nu.

2.8.2014


Radnik firme "Bosna-S Oil and Gas" Elvedin Karavdić iz Sarajeva sa suprugom Sumejom nalazi se u Tripoliju, u kojem se svakodnevno vode bitke rivalskih milicijskih snaga. Kako je Karavdić jučer izjavio za "Avaz", on i njegova supruga za sada neće napuštati ovaj libijski grad, ističući da će to uraditi ako se situacija nastavi zaoštravati.  

Naglašava da je situacija posebno nestabilna na područjima oko aerodroma, gdje je poginulo 47, a ranjeno više od 120 osoba, a koji je od centra grada udaljen 15 do 20 kilometara. Tu se i dalje, pojašnjava, čuju pucnjava i eksplozije.

- Trenutno u centru Tripolija nema ratnih djelovanja. Ljudi su napeti, ali nema većih nemira. Najviše je sukoba u dijelu grada blizu aerodroma, koji je zatvoren za zračni saobrćaj. Ako se val nasilja nastavi i proširi prema centru, mi ćemo, kao i svako normalan ko osjeti da mu je život ugrožen, razmisliti o napuštanju grada - kazao nam je Karavdić.

Firma "Bosna-S Oil and Gas" trenutno u Libiji ima 54 bh. uposlenika, a sa supružnicima Karavdić je i Almir Islamović, koji je, također, dobro.

- Tri naša radnika su u Tripoliju. Ostali se nalaze na gradilištima koja su udaljena više stotina kilometara od Bengazija i Tripolija i neometano obavljaju redovne aktivnosti na projektima. Situacija se prati redovno, u slučaju pogoršanja sigurnosti uposlenici će biti evakuirani. Kompanija je prethodnih dana osigurala aviolinijama odlazak uposlenika na redovni godišnji odmor - kazali su nam iz ove firme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.