ASA lider prema efikasnosti isplate odštetnih zahtjeva

Zvanični rezultati za prvih šest mjeseci 2014.

M. KUNARAC
02.08.2014 11:52

 

Prema zvaničnim rezultatima za prvih šest mjeseci 2014. godine, “ASA osiguranje” zadržalo je lidersku poziciju prema efikasnosti isplate odštetnih zahtjeva s visokih 84 posto. Time je već dvije godine zaredom zadržana liderska pozicija u ovom segmentu.


Kontinuirani rast

 

Osim uspjeha u segmentu šteta, društvo je ostvarilo premiju od 6.388.997 maraka, što predstavlja povećanje od 10,21 posto u odnosu na plan za taj period, te povećanje od 18,18 posto u odnosu na realizaciju za isti period prošle godine.

- Kontinuirani rast premije i zadržana liderska pozicija prema efikasnosti isplate šteta čine “ASA osiguranje” kredibilnim partnerom, koji posluje u skladu sa prepoznatim vrijednostima: brzina, kvalitet, povjerenje i domaća kompanija - kazao je Feđa Morankić, direktor ovog osiguravajućeg društva.


Mlado osoblje

 

Posebno je naglasio činjenicu da je u prvih šest mjeseci ove godine otvoreno sedam novih radnih mjesta za mlado i kvalificirano osoblje.  

Obeštetili ugrožene

Osvrćući se na nedavne poplave koje su pogodile našu zemlju, Morankić je istaknuo da je svim pravnim i fizičkim licima koja su pretrpjela štete na svojoj imovini, a koja su od ovog rizika bila osigurana kod “ASA osiguranja”, još u pet dana izvršeno plaćanje avansnih dijelova šteta koje odgovaraju procentu od 25 posto od ugovorene sume osigranja.

  • 6.388.997 KM društvo ostvarilo premije

Kredibilni partner

 

"ASA osiguranje" kredibilnim partnerom, koji posluje u skladu sa prepoznatim vrijednostima: brzina, kvalitet, povjerenje i domaća kompanija - tvrdi Feđa Morankić, direktor ovog osiguravajućeg društva.

NA VRH