BIH

Donacijom Domu zdravlja Maglaj započela društveno odgovorna akcija “GRAWE SNAGA 2014“

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo započelo veliku akciju

Redakcija

5.8.2014


"GRAWE SNAGA 2014" je društveno odgovorna akcija pomoći javnim ustanovama i stanovništvu, koje je pretrpilo velike štete u majskim prirodnim nepogodama, a koje je bilo socijalno ugroženo i prije njih.


Izvršni direktor GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, gospodin Fikret Hodžić je povodom početka akcije “GRAWE SNAGA 2014“ izjavio: „Nakon majskih prirodnih nepogoda, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je pravovremeno reagovalo; te smo ispunili sve ugovorene obaveze prema našim osiguranicima po ugovorenim iznosima i uvjetima navedenim na policama svih vrsta osiguranja.


Zaposlenicima GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, koji su bili ugroženi prirodnim nepogodama smo nedugo nakon poplava donirali prvu pomoć u hrani i novcu, a u toku je i pomoć u obnovi objekata. Moramo naglasiti da su se u projekat obnove objekata zaposlenika uključile i druge kćerke firme i zaposlenici unutar GRAWE koncerna, na čemu im ovim putem izražavamo zahvalnost.


Donacijom medicinskog aparata – aspiratora i ginekoloških instrumenata za potrebe Odjela ginekologije Doma zdravlja Maglaj želimo pomoći neometan nastavak rada i oporavak Doma zdravlja Maglaj nastradalog u prirodnim nepogodama, te uticati na poboljšanje zdravstvene brige o stanovništvu sa ovog područja.


Ovim činom zvanično započinjemo veliku akciju naziva “GRAWE SNAGA 2014“, koja je usmjerena prema pomoći javnim ustanovama i stanovništvu, koje je pretrpilo velike štete u majskim prirodnim nepogodama, a koje je bilo socijalno ugroženo i prije njih. Našu akciju smo započeli u Maglaju, kao jednoj od općina koja je najviše nastradala u prirodnim nepogodama, a "GRAWE SNAGA 2014" će biti provedena u preko 15 općina u Bosni i Hercegovini. Ovdje moram istaći da su se naši zaposlenici odrekli nagradnog putovanja, dijela plate, ali i kroz druge načine; kako bi pomogli svojim kolegama; a GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je sredstva od planirane proslave preusmjerilo u budžet akcije “GRAWE SNAGA 2014“.


Na ovaj način želimo poslati poruku i drugim privrednim subjektima, vlastima i stanovništvu, da ne zaborave na socijalno ugroženo stanovništvo i institucije koje su nastradale u majskim prirodnim nepogodama, a kojima je potrebna naša zajednička pomoć u oporavku, sanaciji i nastavku normalnog života i poslovanja."

 

Povodom donacije medicinskog aparata – aspiratora i ginekoloških instrumenata za potrebe Odjela ginekologije Doma zdravlja Maglaj, direktorica JU "Dom zdravlja" Maglaj, dr. Emira Drnda Čičeklić je izjavila: "Javna ustanova "Dom zdravlja"  Maglaj je pretrpila veliku štetu u toku posljednjih poplava. Procijenjena šteta iznosi oko 1.800.000 KM.

 

Zbog svega toga radimo u otežanim uslovima i umanjenim kapacitetom. Trudimo se da zadržimo zadovoljavajući nivo zdravstvene zaštite prema našim korisnicima. Usluge zdravstvene zaštite u našoj ustanovi koristi 25.000 stanovnika.

 

GRAWE osiguranje se pokazala kao društveno odgovorna kompanija, koja je pored svojih osiguranika uključila u humanitarnu pomoć i javne ustanove i institucije. Ovaj medicinski aparat i instrumentarij će podići kvalitet usluga u Domu zdravlja Maglaj."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.