BIH

"Avaz" obradovao Nihada Zoru s Buka kod Visokog

Nastavljena akcija podjele paketa

N. SMAJOVIĆ

9.8.2014

 

Velika "Avazova" akcija podjele paketa ljudima s područja razorenim u poplavama stigla je i do Visokog, a paket "Dnevnog avaza" obradovao je porodicu Nihada Zore, o kojem smo odmah nakon poplava i pisali.

Živio u garaži

Njegova kuća je stradala u poplavama i postala bezuvjetna za život. Nihad je jedno vrijeme sa suprugom i trogodišnjim sinom živio u garaži pored puta u mjestu Buci kraj Visokog, a prilikom posjete uvjerili smo se da bi porodica Zora, zahvaljujući dobrim ljudima, uskoro mogla dobiti i krov nad glavom.

- Još jednom želim zahvaliti najtiražnijoj i najboljoj novini u BiH, zahvaljujući kojoj bih uskoro mogao dobiti i krov nad glavom. Vi ste prvi objavili moju priču o stradanju u poplavama i klizištima, a nakon toga su se pojavili ljudi dobre volje koji su odlučili da mi pomognu u gradnji nove kuće, odnosno sprata kuće u kojoj bih s porodicom mogao nastaviti normalan život. I ova posjeta je znak da me niste zaboravili, a ovu priliku koristim da zahvalim vama, ali i svim ljudima koji su mi pritekli u pomoć nakon što su pročitali moju priču - kazao nam je Nihad Zora.

Novi dom

Zatekli smo ga ispred nekadašnje garaže, a danas velikog gradilišta, na kojem će uskoro biti novi dom porodice Zora s Buka kod Visokog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.