BIH

Sabina i Samra kao da su propale u zemlju

Djevojčice iz Beča pobjegle prije četiri mjeseca u Siriju

A. H.

10.8.2014


Danas se navršavaju tačno četiri mjeseca od nestanka Sabine Selimović (16) i Samre Kešinović (17), austrijskih državljanki bosanskog porijekla, koje su 10. aprila, navodno na nagovor pripadnika vehabijskog pokreta iz Beča, otputovale na ratište u Siriju, gdje im se gubi svaki trag.

U jučerašnjem razgovoru sa jednim od rođaka Sabine Selimović iz zvorničkog sela Radava saznali smo da su svi dosadašnji napori roditelja da saznaju gdje im se nalazi kćerka, ostali neuspješni.

- Porodica mog rođaka ove godine nije dolazila na odmor u Zvornik, kako su to redovno činili. Razgovaramo često, ali su i on i njegova supruga utučeni i nesretni, jer nemaju nikakvih informacija o tome gdje im se kćerka nalazi. Kao da je u zemlju propala. Različite informacije koje do njih stižu, uglavnom su neprovjerene i redovno se pokazuju netačnima. Sabina se, jednostavno, nikome nije javila - kazao nam je naš sagovornik pod uvjetom da ne spominjemo njegovo ime.

Kaže da austrijska policija, uglavnom informativno, sarađuje sa porodicom, ali da se, prema njegovim saznanjima, ta saradnja svodi na to “ako saznate neku informaciju, obavijestite nas o tome”.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.