BIH

Bakirova "svjedokinja pod zakletvom" osuđena četvrti put zbog iste laži

Članica Turkovićevog klana mora platiti za klevetu

Redakcija

14.8.2014

 

Općinski sud u Sarajevu donio je još jednu presudu po tužbi Fahrudina Radončića protiv Šejle Turković, supruge optuženika Zijada Turkovića i članice mafijaško-korupcijskog klana SDA, saopćio je jučer Pres-centar SBB-a.

Odgovorna za klevetu

- Presudom broj 65 0 P 329501 13 P od 8. 7. 2014. godine Šejli Turković naložena je isplata naknade štete od 1.000,00 KM zbog lažnih i neutemeljenih optužbi na račun predsjednika SBB-a.

Naime, Turković je javno tvrdila da je Fahrudin Radončić naručio likvidaciju Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu, čemu je ona, tobože, svjedočila, kao i da je njoj lično prijetio.

Sud je u postupku utvrdio da se radi o lažima i nadležna sutkinja odlučila je da je Šejla Jugo-Turković odgovorna za klevetu.
Ovo je četvrta presuda kojom je Sud sankcionirao laži i monstruozne izmišljotine Šejle Turković o Fahrudinu Radončiću.

Još ranije, presudom broj 65 0 P 220744 11 P od 22. 3. 2013. godine, Bakirova mafijaška saradnica osuđena je na plaćanje 3.000,00 KM zbog istih lažnih tvrdnji u listu „EuroBlic“ te presudom broj 65 0 P 218338 11 P od 9. 4. 2013. godine na 4.000,00 KM zbog laži iznesenih u listu „Oslobođenje“ da je predsjednik SBB-a, navodno, odobrio ubistvo Ramiza Delalića Ćele.

Pljačka na rođendan

Nadalje, presudom Općinskog suda Sarajevo, broj 65 0 P 214756 11 P od 29. 3. 2013. godine, sankcionirane su laži Šejle Turković da Radončić, tobože, sprema njenu likvidaciju svakog trenutka, uz obavezu izdavača da plati 1.000,00 KM naknade štete.

Šejla Turković, naravno, nikada nije dostavila - niti takvo nešto uopće postoji - nijedan dokaz za svoje tvrdnje o navodnoj povezanosti Fahrudina Radončića s ubistvom Ramiza Delalića Ćele, ali se Bakir Izetbegović pohvalio, još 13. 4. 2013. godine, da je „svjedokinja pod zakletvom optužila ministra sigurnosti da je naručio ubistvo“.

I četvrtom presudom Bakir Izetbegović i njegova svjedokinja sudski su uhvaćeni u teškoj laži, koja već godinama ima za cilj da se zaustave istrage o desetinama političkih ubistava i sistemskoj korupciji kojom je vlast Bakira Izetbegovića ekonomski uništila BiH - navodi se u saopćenju.

Inače, tokom suđenja zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića svjedoci su Šejlu Turković opisali kao ženu koja je bila upoznata sa svim akcijama, u njenom posjedu se nalazio rokovnik s imenima dilera droge, ona je posjedovala mašinu za brojanje novca, koju je nosila i sakrivala kod svoje majke, a što je vrlo indikativno - na njen rođendan opljačkan je kargo-centar Aerodroma Sarajevo kada je odneseno 2,5 miliona maraka.

Posebnu težinu ima podatak da je, tokom suđenja Turkoviću, zaštićeni svjedok također izjavio da je Ramiz Delalić ubijen od strane Turkovićeve grupe, a tu je egzekuciju sebi pripisivao član te grupe Milenko Lakić.

 

Kako je Radončić postao nevidljiv čovjek

 

Dokaz da je Radončić bio „vidljiv" i za Čamparu: Sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma 3. 7. 2013. godine i fotografija sa zvanične stranice Tužilaštva BiH gdje se vidi da tužilac Čampara i Radončić, koji kao ministar sigurnosti BiH predsjedava skupom, prisustvuju istom sastanku (Radončić u plavom, Campara u crvenom krugu)

 

Ova presuda ima dodatnu težinu jer ponovo urušava pokušaj prljave predizborne političke kompromitacije predsjednika SBB-a, koju montira Dubravko Čampara.

Nakon što je njegov brat Aljoša, koji radi u kabinetu člana Predsjedništva BiH, prije nekoliko mjeseci na sastanku u „Importanne centru“ tražio od Fahrudina Radončića da za potrebe Bakira Izetbegovića odustane od kandidature za člana Predsjedništva BiH, a ovaj to odbio, Dubravko je još žešće nastavio s montažom.

Radončića je trebalo politički potpuno eliminirati i podvaliti mu da je član zločinačke organizacije Nasera Keljmendija, i to preko Kosova. Jedini Čamparin svjedok je - vrlo zanimljivo – isključivo Zikina supruga Šejla i to sa tvrdnjama za koje je Sud u četiri presude, i to različitih sudija, presudio da su lažne, odnosno kleveta.

Riječ je o predmetu koje je vodilo Tužilaštvo BiH pod rukovodstvom Dubravka Čampare. Taj je predmet ustupljen Tužilaštvu Kosova koje, inače, nema pravo provoditi istrage na području BiH, kako se to lažno želi predstaviti bh. javnosti (tužilac Hughes, koji radi za kosovsko tužilaštvo, prezent je onoga što je prikupljeno i napisano u Sarajevu).

Skrivanjem od svojih kosovskih kolega više presuda za klevetu donesenih protiv Šejle Turković, Čampara je dezavuirao Tužilaštvo Republike Kosovo, koje sigurno ne bi sudilo već presuđene stvari.

Dodatno, sve je još prljavije ako se zna da je Radončić praktično proglašen „nevidljivim čovjekom“, odnosno „nedostupnim“ da se u bilo kojem pravnom statusu uopće mogao izjasniti o lažnim navodima Šejle Turković.

Naravno, Radončić nije mogao biti nedostupan zato što stalno boravi u Sarajevu. To je javnosti dobro poznato, kao i činjenica da je Šejla Turković bila dugogodišnja vjerenica Dubravkinog brata Aljoše, a i danas je u odličnim odnosima s tužiocem Čamparom i cijelom tom porodicom.   (I. ĆATIĆ)





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.