BIH

Čavićeva omladina izvela „Top-listu nepotista“

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci

V. S.

17.8.2014


Grupa mladih ljudi iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragana Čavića i Krste Jandrića jučer je na Trgu Krajine u Banjoj Luci izvela performans simboličnog naziva „Top-lista nepotista“.

Oni su s bijelim maskama na glavama nosili transparente na kojima su problem nepotizma istakli kao razarajući društveni faktor u Bosni i Hercegovini.

Na transparentima su dominirala imena zvaničnika Republike Srpske, posebno funkcionera vladajućeg SNSD-a. Precizirano je da je lider SNSD-a i predsjednik RS Milorad Dodik svom sinu dao milionski kredit Investiciono-razvojne banke RS, kćerku zaposlio kao šeficu kabineta u jednom ministarstvu u Vladi RS, dok je sin premijerke RS Željke Cvijanović nedavno dobio posao u „Elektroprijenosu BiH“.

Također, navedeno je i da je supruga ministra finansija RS Zorana Tegeltije pomoćnik ministra trgovine RS, a da je i on kćerku zaposlio u „Elektroprijenosu BiH“, a zeta u Agenciju za bankarstvo RS, dok je sin ministra finansija BiH Nikole Špirića sekretar Ambasade BiH u Beogradu, a djeca poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanke Majkić zaposlena u Poreskoj upravi RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.