BIH

"Autoceste“ građane zadužile za novih 150 miliona maraka

Skandalozna fiskalna politika Federalne vlade SDP - SDA

S. M.

22.8.2014

Preduzeće „Autoceste Federacije BiH“ građane većeg bh. entiteta zadužuje za novih 150 miliona maraka. Garanciju za kredit koji uzima direktor „Autocesta“ Ensad Karić (SDP) na posljednjoj sjednici održanoj u srijedu dala je Federalna vlada SDP - SDA.

Kako nam je potvrdio izvor blizak Vladi, kredit se uzima kod domaćih banaka, ali za koje je projekte novac namijenjen i zbog čega Federaciju zadužuju kada je već prezadužena, jučer nismo uspjeli saznati.

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić (SDP) javio nam se, ali nije mogao govoriti o kreditu. Na odmoru je van države i nije bio na sjednici Vlade. Više informacija do jučer poslije podne nisu nam mogli dati ni u „Autocestama FBiH“.

Bez obzira na nepovoljnost kredita i visoke kamate te činjenicu da će otplatu visokih rata ostaviti novoj vlasti, premijeru Nerminu Nikšiću (SDP) i Kariću očigledno su bitniji predizborni projekti.

Inače, Vlada SDP - SDA jučer je donijela još dvije odluke o odobravanju zaduženja Federacije BiH putem emisije obveznica radi prikupljanja sredstava za finansiranje izdataka utvrđenih budžetom FBiH za 2014. godinu. U prvom slučaju radi se o emisiji obveznica u nominalnom iznosu do 50.000.000 KM, a u drugom o 110.000.000 KM.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.