BIH

Provjera i kažnjavanje džihadista

Sastanak Koordinacije direktora FUP-a

S. D.

29.8.2014

U Sarajevu je jučer održan sastanak Koordinacije direktora Federalne uprave policije i policijskih komesara uprava policija kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Kako je saopćeno iz FUP-a, razmatrano je stanje sigurnosti na području FBiH, koje je ocijenjeno zadovoljavajućim, te je poručeno da će policija nastaviti s predanim i intenzivnim radom da se takvo stanje i održi.

Kako saznajemo, na sastanku je bilo riječi i o potrebi angažiranja svih kantonalnih MUP-ova na provjerama i eventualnom sankcioniranju onih za koje bude utvrđeno da su učestvovali na stranim ratištima, što je kažnjivo prema izmijenjenom Krivičnom zakonu BiH.

Plan djelovanja definiran je Memorandumom o saradnji u borbi protiv terorizma, koji su ranije sa FUP-om potpisali čelnici policija svih deset kantona.

Razmatrano je i pitanje angažmana policijskih snaga u FBiH tokom predstojećih općih izbora u BiH te je zaključeno da policija u FBiH ima kapacitete i poduzet će sve potrebne mjere kako bi izbori protekli u sigurnom ambijentu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.