BIH

Helez u Bugojnu slupao službeni Audi A4!?

Najnoviji incident u režiji ministra za boračka pitanja

M. Aš.

29.9.2014

Zukan Helez (SDP), ministar za boračka pitanja u Vladi FBiH, skrivio je prije nekoliko dana službenim automobilom Audi A4 saobraćajnu nesreću u centru Bugojnu, gdje inače živi, potvrđeno je za "Avaz“ iz više izvora.

Helez koji je, kako saznajemo, bio u društvu prijatelja Halila Ugarka, prema tvrdnjama očevidaca, nalazio se za upravljačem u trenutku kada je velikom brzinom udario u crvenu Renault Lagunu koja je stajala na semaforu. Nesreća se desila u kasnim satima.

Svjedoci ove saobraćajke koji su se javili „Avazu“ tvrde da se Helez uspio nagoditi s mladim vozačem Renaulta kako ne bi zvao policiju. No, na službenom automobilu u vlasništvu Ministarstva za boračka pitanja pričinjena je veća materijalna šteta, pa je završio na servisu.

- Više ljudi je vidjelo da je Helez momku platio određenu sumu da ne zove policiju, nakon čega je Helezov Audi A4 odvučen u jednu mehaničarsku radnju na popravak. Na taj način sve je zataškano. Međutim, postoje snimci ovog udesa. Jedan je momak sve slikao mobitelom. Uskoro će se sve razotkriti - kaže naš izvor iz Bugojna, koji zbog straha od ministrove osvete nije želio da mu spominjemo ime.

Povodom ovog najnovijeg incidenta u režiji federalnog ministra za boračka pitanja Zukana Heleza, pokušali smo kontaktirati i njega, ali nije odgovarao na naše

 

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.