BIH

Sindikat optužuje Krešića za mobing

Prijava protiv direktora "EPHZHB"

Autor:M. H.

6.10.2014

Zbog višemjesečne blokade isplate plaća predsjedniku Nezavisnog sindikata uposlenika "Elektroprivrede HZHB" Dubravku Pervanu, predsjedništvo ovog sindikata je Nadzornom odboru (NO) preduzeća podnijelo prijavu protiv generalnog direktora Nikole Krešića zbog kršenja odredbi Etičkog kodeksa.

Krešića optužuju za mobing prema aktivistima Sindikata te za neizvršavanje odluke Uprave preduzeća iz prošle godine koja regulira radnopravni status Pervana, kojem se već devet mjeseci u potpunosti ili djelimično blokira isplata plaća.

- Na posljednjoj sjednici NO donesen je zaključak o pokretanju istrage radi utvrđivanja Krešićeve odgovornosti u ovom slučaju. NO je Krešiću ostavio rok od 10 dana da dostavi dokaze koji navedenu prijavu opovrgavaju. Ukoliko to ne učini, NO će utvrditi odgovornost Krešića, što može predstavljati razlog za smjenu s dužnosti generalnog direktora ili otkaz i prestanak radnog odnosa u EPHZHB-u - kaže Pervan.
 
Međutim, predsjednik NO Marinko Ivanković saopćio je da prijava protiv Krešića nije bila uopće na dnevnom redu te sjednice. Napomenuo je da je jedan član NO tražio uvrštavanje ove tačke, no prijedlog je većinom glasova odbijen.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.