BIH

Počela gradnja nove kuće za Šaćira i Sadetu Kadribašić

Bajramska radost za porodicu koja je u poplavi ostala bez svega

N.Br.

7.10.2014

Šaćir i Sadeta Kadribašić, koji zajedno imaju više od 150 godina, u noći sa 14. na 15. maj ostali su bez svoje kuće u ulici Ilijasa Smajlagića i svega što su decenijama sticali. Šaćir, koji je teško bolestan i već četiri godine nepokretan i njegova supruga Sadeta, privremeno žive u iznajmljenom stanu, na trećem spratu jednog stambenog objekta u gradu. I pored svih teškoća, Kadribašići su za Kurban Bajram bili sretni.

- Vodena stihija je razrušila zidove i odnijela sve što je bilo u kući - priča Sadeta. U zadnji čas spasili su ih dobri ljudi i njihove komšije i primili ih u svoj dom. - Čula sam neku galamu, viče svijet da Bosna nadolazi. Sa komšijom Husom još petorica su u deki iznijeli Šaćira iz kuće, a za to vrijeme Husina supruga Ismeta već mu je pripremila krevet. Allah neka im da sve najbolje kada su nam pritekli u pomoć, a hvala i dobrim ljudima koji su nam pomogli da dobijemo novu kuću - priča sretna Sadeta Kadribašić.

Zahvaljujući sredstvima humanitarne organizacije iz Katara “QATAR CHARITY” za porodicu Kadribašić osigurana su sredstva od 30 hiljada KM, Medžlis Maglaj osigurao je nedostajućih 5.000 KM, pa je počela izgradnja nove kuće, tačno na mjestu stare.

- Kadribašići su zaista bili u teškoj situaciji i mislim da smo dobrim ljudima predložili pravu porodicu. Vjerujem da ćemo ovaj projekat uspješno realizovati, a ima najava da bi isti investitor mogao osigurarti sredstva za još deset kuća. Želja nam je da Kadribašići prije zime budu u svojoj novoj kući - rekao nam je Mirsad Hasanić, predjsednik IO Medžlisa IZ Maglaj.

Na poslovima izgradnje nove kuće za porodicu Kadribašić angažovana je maglajska firma "Kepić". Sadeta Kadribašić je sa suzama u očima ispratila početak radova na izgradnji nove kuće, ne krijući sreću, zadovoljstvo i veliku zahvalnost svim dobrim ljudima.

kadribasic6

Foto: Međžlis IZ Maglaj

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.