BIH

Bivši fudbaler Sarajeva radi kao poštar

Damir Hadžić nakon razornih poplava ostao u svom Željeznom Polju

C. U.

13.10.2014

Bivši fudbaler Sarajeva Damir Hadžić najbrži je poštar u Bosni i Hercegovini. Tako kažu njegove radne kolege iz pošte u Maglaju, u kojoj Damir od prije pola godine raznosi poštu po naselju Omerdino Brdo i susjednim selima.

- Otac Ibrahim je zaradio penziju u pošti, ja sam samo nastavio tradaciju - kaže Damir.

U selu Ravne koje se nalazi u brdima Željeznog Polja slobodne dane provodi s porodicom i ne žali za novcima koje je mogao zaraditi u inostranstvu.

- Bezgranično sam lojalan bivšem klubu i nema tog novca koji me mogao odvojiti od Sarajeva. Da sadašnji direktor Dino Selimović nije nečasno postupio prema meni, još bih bio u klubu - objašnjava Hadžić.

On očekuje da će se nakon ovih izbora uraditi nešto konkretno za Željezno Polje.

-Ostali smo bez puteva i prijete nam novi odroni i klizišta. Ali, bez obzira na sve, ostajem u svom selu u kojem sam prvi put zaigrao lopte - zaključuje Hadžić.

Klubu vratio 55.000 KM

Iznenadilo ga je naše pitanje zbog čega je klubu vratio 55.000 KM koje su u martu uplaćene na njegov račun.

- Tu informaciju dobili ste od banke jer samo ja, moj advokat i porodica znamo za to. Novac sam vratio jer je greškom uplaćen i čovjek koji je to uradio vjerovatno bi dobio otkaz da sam drugačije postupio - kazuje Hadžić dodajući da mu je poštenje vrlo bitno i da je uvijek nastojao biti skroman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.