BIH

Podžić: Nećemo pod svaku cijenu ulaziti u vlast

Sekretar Demokratske fronte za "Avaz"

M. Aš.

14.10.2014

Sifet Pidžić, generalni sekretar Demokratske fronte - Željko Komšić, rekao je jučer za naš list da su u DF-u itekako zadovoljni ostvarenim rezultatima. On je dodao da je uspjeh tim veći jer je riječ o stranci koja je u politici tek nešto više od godinu dana.

- Mi smo mlada stranka, tako da smo izuzetno zadovoljni onime što smo postigli skoro na svim nivoima vlasti, a pogotovo ako se uzme u obzir infrastruktura koju smo imali. Ovo je za nas dobar rezultat i jako dobra osnova da nastavimo ono što smo zacrtali - rekao je Podžić.

Iako se DF pozicionirao među tri vodeće stranke u Federaciji, a druga je stranka na nivou države, Podžić kaže da je rano govoriti o mogućim koalicijama.

- Stav DF-a je da nećemo ulaziti u vlast pod svaku cijenu. Imat ćemo svoje uslove, a oni su jak ekonomski program i zapošljavanje. Vjerujemo da je to sada najvažnije za državu. No, osim ekonomije, borit ćemo se protiv korupcije i kriminala. One stranke koje budu pratile naš program, s njima ćemo i razgovarati - rekao je Podžić

Ustvrdio je da će se Predsjedništvo stranke u narednim danima detaljnije odrediti povodom rezultata ostvarenih na izborima, ali i eventualnim razgovorima o temi formiranja vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.