BIH

Jesenska zahvala za plodove zemlje

Obilježeni Dani kruha u Tuzli

M. Ah.

18.10.2014

Katolički školski centar "Sv. Franjo" Tuzla jučer je u sportskoj dvorani škole izložbom kruha i krušnih prerađevina obilježio Dane kruha kao jesensku zahvalu za plodove zemlje.

Cilj ove manifestacije je upoznavanje učenika s nastajanjem kruha, približavanje narodnih običaja te podučavanje mladih o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage.

- Kao i svake godine, ovu manifestaciju smo željeli upriličiti za naše učenike, roditelje, djedove, bake i sve one goste koji su na neki način sudjelovali i pomagali ovoj našoj djeci u pripravljanju kruha i krušnih prerađevina za izložbu. Prije izložbe održana je tribina pod nazivom „Mladi nutricionisti o hrani" gdje se govorilo o važnosti zdrave prehrane - istaknuo je Vlatko Rosić, ravnatelj Katoličkog školskog centra „Sv. Franjo" Tuzla.

Naglasio je da je ova izložba zahvala, ali i poticaj učenicima da cijene kruh.

- Uz izložbu želimo podsjetiti na one koji nemaju kruha. Zato je ova izložba prodajnog karaktera i sav prikupljeni novac ići će za misije, za gladne u Africi - rekao je Rosić.

Manifestaciji je prisustvovao veliki broj učenika, roditelja, kao i prijatelja Centra, a koji su uživali u izloženim delicijama te svojim novčanim prilozima pružili pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.