BIH

"Bosnalijek" podržava rad pravosudnih institucija

Nakon što je Tužilaštvo BiH naredilo istragu

S. D.

1.11.2014

Tužilaštvo BiH izdalo je naredbu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Finansijskoj policiji FBiH da na više adresa privrednih subjekata koji su bili uključeni u trgovinu dionicama firme "Bosnalijek" tokom 2013. godine preuzmu dokumentaciju, potvrđeno je „Dnevnom avazu“  iz Tužilaštva BiH.

- U istrazi koja se vodi u ovoj fazi još niko nije osumnjičen, istraga se vodi protiv NN počinitelja – naveli su iz Tužilaštva BiH.

S druge strane, u „Bosnalijeku“ su jučer na naš upit da prokomentiraju najnovije aktivnosti pravosudnih institucija i policijskih agencija u vezi s tom kompanijom, kazali da su spremni za saradnju.

- U ovom trenutku jedino možemo istaći da podržavamo aktivnosti svih državnih i pravosudnih institucija te da smo u potpunosti spremni za potrebnu saradnju. Kao vodeća farmaceutska kompanija u BiH, sa snažnom izvoznom orijentacijom, "Bosnalijek" posluje odgovorno, u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, poštujući zahtjeve profesije i ustrajavajući na kvaliteti proizvoda i usluga koje nudi na tržištu – naveli su iz ove kompanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.