BIH

Čuj, Kosmajac bio stanovnik Trebinja - svašta!

Reakcija Trebinjaca na hapšenje „balkanskog kralja droge“

P. M.

10.11.2014

Građane Trebinja, grada čije dokumente, između ostalih, posjeduje jučer uhapšeni „balkanski kralj droge“ Dragoslav Kosmajac, kao da i nije iznenadila ova top-vijest. Oni malobrojni koji su bili spremni komentirati hapšenje nisu željeli da im se spominje ime.

Svi se slažu da ga je trebalo uhapsiti, možda i prije, ali da je sve to na višem nivou.

- Neka odgovara za ono što je uradio. Strašno tolika krivična djela i tek sada ga hapse. Čuj, bio stanovnik Trebinja, svašta - samo su neki od komentara koje smo čuli.

Mještani Vinogradarske ulice u Trebinju, kako glasi zvanična adresa Kosmajca prijavljena u ovom gradu, kažu da neko s takvim imenom nije vlasnik nijedne kuće u njihovoj ulici, a da li ga je neko prijavio kao podstanara, ne znaju.

- Kod nas je sve moguće, ali da nam je Kosmajac bio komšija.... - u nevjerici vrti glavom jedan od mještana Vinogradarske ulice.

S njim se slaže i drugi stanovnik ove ulice, koji kaže da su na televiziji čuli da im je Kosmajac komšija, ali da u to nisu povjerovali, jer ovo je ulica koja još nema ni infrastrukturu ni asfalt, a čovjek s toliko para da tu živi?

Bh. dokumenti

Podaci koji su objavljeni u junu ove godine govore da je Kosmajac prvi put karton o prebivalištu u Trebinju dobio krajem 1994. U knjigu državljana upisan je u ljeto 1998,. a prva lična karta i pasoš u Trebinju izdati su mu 2002. Centar javne bezbjednosti  Trebinje je 2009. godine na osnovu dostavljene dokumentacije za izdavanje ličnih dokumenata Dragoslavu Kosmajcu izdao ličnu kartu,  a biometrijski pasoš 2010. godine.  
      

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.