BIH

Kraljica sevdaha: Borit ću se za sina!

Hanka Paldum otvorila dušu i progovorila o sinu

M. AŠČIĆ

24.11.2014

Životna drama u porodici kraljice sevdaha Hanke Paldum, nakon što je njen sin Mirzad Brkić uhapšen pa pušten, i dalje izaziva veliku pažnju u regionu. Hanka se posljednjih dana nalazi na turneji, a preksinoć je održala koncert u Beču, ali, kako je izjavila za medije, prolazi kroz težak period.   

- Ne mogu više, umorna sam od svega. Mirzada sam izbacila iz kuće. Duša me boli zbog toga, ali nemam drugog izbora - izjavila je Paldum za medije u Hrvatskoj.

Protekle sedmice njen sin Mirzad, uhapšen s narkoticima i oružjem u Sarajevu, izjavio je da mu je žao što njegova majka prolazi kroz teške trenutke.

Pažnja medija

Hanka je dodala da za probleme ne želi kriviti društvo, brz način života i poremećen sistem vrijednosti, nego će se nastaviti boriti za sina.

- Želim da se Mirzad primi knjige i završi fakultet, a ne da ide u ovom lošem smjeru - zaključila je Hanka.

S druge strane, Mirzadov otac Muradif Brkić Mufta, poznati sarajevski poduzetnik i bivši muž legendarne interpretatorke sevdalinke, jučer je za "Avaz" izjavio da velika pažnja medija samo otežava situaciju.

- Ne znam, ima gorih slučajeva od mog sina pa se ne piše ovoliko. Mediji to prate zbog Hanke. On je dobro rekao da nije cvjećka, ali ga je raja uzela za zub. Ima sud, ako je kriv, neka odgovara. Svi se loše osjećamo zbog ove situacije i sekiramo se – rekao je Brkić.

mirzad-i-muradif-brkic

Muradif Brkić: Hirovit je, ali nije loš

Prema njegovim riječima, ni on nije u najboljim odnosima sa sinom zbog svega što prolaze, ali mu želi najbolje.

- On je tako želio. Šta ima Hanka s time, sa saobraćajnom nesrećom? Koliko znam, on je izbjegavao udes, ali se desilo što se desilo. Njemu nije 14 godina i nije balavac. Brinem se za njega, volio bih da završi fakultet. Znam da je Hanka uradila šta je mogla. Hirovit je, ali nije loš. Nikada nismo koristili medijsku pažnju da ga proguramo iako je vrstan fudbaler. Nekad se bojim da ovo sve njemu odgovara da se diže halabuka – istakao je Brkić.  

Mirzad je ranije u izjavi za naš list priznao da je imao pištolj, ali je negirao da je njegov heroin koji je pronađen. Hanka je kazala da se borila i bori za svog sina, ali da joj ne polazi za rukom.

Izgubio glavu

- Trudim se dovesti ga na pravi put, ali mi to nikako ne polazi za rukom. Borila sam se i još se borim, ali sad ga ne želim vidjeti dok ne ode opet na liječenje. Mirzad nije zlato od djeteta i toga sam svjesna. Ali, ima svojih kvaliteta i sin mi je. Volim ga - izjavila je Paldum.

Dok je bio u Njemačkoj, kako je rekla, sve je krenulo nabolje.

- Radio je i nije bilo nikakvih problema, a zatim se iznenada vratio u Sarajevo zbog djevojke. Izgubio je glavu za njom. To je jako burna veza. Stalno prekidaju i mire se – rekla je Hanka.

Pokušala je, istakla je Paldum, biti stroga, ali i to joj nije pomoglo kod sina. Šta god da je radila, kaže, do Mirzada nije mogla doprijeti.

Učinila sam sve što sam mogla

- U našoj ulici niko nijednu ružnu riječ o njemu nije rekao. I evo što je život. Jad i nevolja. Učinila sam sve što je u mojoj moći, pa to bi svaka majka napravila za svog sina, ali dok si on sam ne odluči pomoći, ništa ja tu, kao što ste vidjeli, ne mogu napraviti - rekla je Hanka Paldum za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.