BIH

Novinari dobili SMS o pobuni u SDP-u Tuzla

Žestoke pretkongresne aktivnosti

A. HADŽIĆ

27.11.2014

Na adrese novinara u Tuzli preksinoć je stigla SMS poruka u kojoj nepoznat pošiljalac  upozorava na „pobunu u SDP-u Tuzla“. Navodna pobuna uslijedila je nakon što je Predsjedništvo Općinskog odbora SDP-a odabrao kandidate za Kongres, kao i kandidate za nasljednika predsjednika stranke Zlatka Lagumdžije, a da se prethodno o njima nisu izjasnili svi članovi Općinskog odbora.

U poruci su optuženi predsjednik OO SDP-a Tuzla Mirsad Bakalović, zatim Jasmin Imamović i Slađan Ilić, članovi najužeg partijskog rukovodstva, da su odbili sazvati sjednicu OO SDP-a Tuzla „zato što bi na toj sjednici bili smijenjeni zbog debakla SDP-a na izborima“.

- Bakalović i Ilić su u dilu sa D. Hadžićem, bez znanja Općinskog odbora protivstatutarno odredili svoje privatne delegate na Vanrednom kongresu, njih 20. Čitav SDP daje podršku Selimu Bešlagiću! Pomenuti dvojac tako želi izdati tuzlansku bazu koja želi nova rukovodstva SDP-a u Sarajevu, TK i Tuzli – navodi se, između ostalog, u poruci.

Bakalović nam je kazao da on pretpostavlja ko bi mogao biti autor poruke, uz tvrdnju da je ona puna „neistina i konstrukcija“.

- Imali smo namjeru sazvati sjednicu OO SDP-a, ali nam je iznenada javljeno iz Sarajeva da listu delegata za Kongres umjesto 25. moramo poslati do 19. novembra. Za jedan dan morali smo sastaviti listu delegata i onda smo se odlučili da to uradi Predsjedništvo stranke. Uzeli smo pristigle kandidature iz općinskih ogranaka i imena onih koji su imali najviše kandidatura, njih 20, poslali u Sarajevo - navodi Bakalović.

Na sjednici Predsjedništva OO SDP-a Tuzla utvrđena su i imena šest kandidata ove organizacije za predsjednika SDP-a te da su među njima Denis Bećirović, Jasmin Imamović, Tomo Vidović, Selim Bešlagić, Bogić Bogićević i Nermin Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.