BIH

UIO kupio zgradu za 14 miliona maraka!

"Avaz" saznaje Pazarili novosagrađeni objekt firme "Butmir" u Sarajevu

Autor:B. TURKOVIĆ

29.11.2014

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH riješila je pitanje smještaja regionalnog ureda u Sarajevu, saznaje “Dnevni avaz”.

Prema pouzdanim informacijama, već je kupljena jedna od tri zgrade koje kompanija “Butmir” gradi u Novom Sarajevu, na lokaciji između “Elektroprivrede BiH” i hotela “Bristol”, i to za iznos od 14.150.000 KM. Uposlenici sarajevskog ureda nadaju se preseljenju već početkom naredne godine.    

Dvije ponude

Upitan za potvrdu ove informacije, Ratko Kovačević, portparol Uprave, kazao nam je da je ova institucija u julu raspisala javni oglas za prikupljanje ponuda za kupovinu polovnog prostora za potrebe Regionalnog centra UIO u Sarajevu.

Kako je kazao, na oglas su dostavljene dvije ponude: jedna kompanije “Butmir”, a druga firme “Interinvest” (nudili poslovnu zgradu u naselju Otoka, sagrađenu na mjestu nekadašnjeg kina „Kumrovec“, op. a.).

- Procedura još nije okončana, jer je prijedlog ugovora o kupovini objekta trenutno u Pravobranilaštvu BiH, koje mora dati svoje mišljenje – kazao nam je Kovačević, koji nije mogao iznositi više detalja.

Bili pod kirijom

Kako saznajemo, ponuda “Interinvesta” bila je za skoro dva miliona maraka skuplja od “Butmirove” i iznosila je 16 miliona KM. Sarajevsko sjedište UIO do sada je bilo u zakupljenim prostorijama u ulici Đoke Mazalića.

Uposlenici UIO na novoj lokaciji za komšije bi mogli imati radnike Agencije za bankarstvo FBiH, s obzirom na to da se ranije u javnosti spominjalo da će se u jednu od lamela useliti i ta institucija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.