BIH

Drama u Kalesiji

Podjele u OO SDA

A. H.

6.12.2014

Da podjele u Općinskom odboru (OO) SDA Kalesija mjesecima zabavljaju stanovnike ove općine, pokazalo se i u utorak, kada su protivnici općinskog načelnika Rasima Omerovića iz njegove SDA pokušali proslaviti njegov odlazak u Parlament FBiH.

Samo što se Omerović, svečano obučen, u ranim jutarnjim satima zaputio prema Sarajevu kako bi preuzeo poslanički mandat u  Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i time definitivno napustio funkciju načelnika, u Kalesiji su pripadnici suprotstavljenog mu  partijskog tabora krenuli u akciju zauzimanja njegove fotelje, ali i ovlasti.

Predsjedavajući i sekretar Općinskog vijeća (OV) Nedžad Džafić i Hajrudin Huseinović (inače zet i šura) sazvali su vanrednu sjednicu Kolegija OV na kojoj bi do okončanja izbora novog načelnika trebao biti izabran vršilac dužnosti, naravno iz tabora koji ne podržava Omerovića.

I taman kad je sve dovedeno skoro do kraja, tvrde svjedoci ovog cirkusa, stigla je vijest da se Rasim Omerović i njegov živinički kolega Hasan Muratović nisu pojavili na inauguralnoj sjednici Parlamenta FBiH, odnosno da ih nije bilo na polaganju zakletve.

Kolegij se, kažu, razišao „k’o oparen“, a planirana svečanost otkazana. Omerović se već u srijedu pojavio u zgradi Općine, ne spominjući razloge zbog kojih nije prisustvovao sjednici Parlamenta. Gore i od toga je što sad više niko ne zna hoće li Omerović uopće prihvatiti poslanički mandat, odnosno napustiti načelničku fotelju.

Igrokaz zvani „podjele u SDA Kalesija“ se tako nastavlja, a nadaleko poznati kalesijski interpretatori izvorne muzike već su krenuli da „sve u pjesmu metnu“.

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.