Slupanu Pudarićevu limuzinu tek sada pokrili odlukom

Vlada donijela rješenje o automobilu potpredsjednika FBiH

A. DUČIĆ

Aktuelnom potpredsjedniku FBiH Svetozaru Pudariću (SDP) Federalna vlada je, odlukom koju je donijela na prošloj sjednici, odobrila korištenje skupocjenog službenog putničkog vozila Audi A6.

Potpredsjednik FBiH službenu limuzinu Audi A6, čija je vrijednost procijenjena na oko 90.000 KM, već je slupao 19. septembra u centru Velike Kladuše. Na Audiju je, kako su izvijestili mediji, načinjena velika šteta.

Pudarić je zbog neprilagođene brzine tog dana sletio na trotoar, a vozilo je tom prilikom doslovno zakačio na metalne stubove. Kako smo izvijestili, potpredsjednik FBiH jurio je u svom automobilu s upaljenim rotacijama.

Kako bismo provjerili informaciju o tome o kakvom se sada novom automobilu radi, kontaktirali smo Pudarića, koji nam je rekao da se ova nova Vladina odluka odnosi na vozilo koje on koristi još od februara, dakle na automobil koji slupao!?

Još informacija u vezi s ovom odlukom nismo dobili, ali nezvanično smo saznali da je Vlada Pudariću vozilo odobrila još u februaru, a odluka je tek sada donesena. To znači da je Pudarić deset mjeseci vozio službeni automobil bez odgovarajuće odluke!

S obzirom na informaciju koju smo jučer dobili o tome da je Pudarić tokom vikenda navodno doživio još jedan manji udes, upitali smo ga za tačnost informacije.

- Dosta mi je udesa. Kakav crni udes - izjavio je on

Zanimljivo je da je ovog puta u odluci navedeno da, u slučaju da ponovo dođe do oštećenja vozila, sve troškove preuzima njegov korisnik, dakle Pudarić!

Moćna mašina razvije brzinu od 100 kilometara za 5,4 sekunde!

"Avaz" je došao u posjed Vladine odluke u kojoj se navodi da se Pudariću odobrava da koristi službeno vozilo Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije. Riječ je o moćnoj limuzini s motorom od 3.000 kubika te jačine 180 konjskih snaga.

Ovakva limuzina, prema specifikaciji, može razviti brzinu od 100 kilometara na sat za 5,4 sekunde. To znači da je i ovaj automobil više nego pogodan za brzu vožnju i utrke.

NA VRH

Podijeli članak na