BIH

Ni funkcionerima nije do slavlja!?

ISTRAŽUJEMO Gdje će bh. političari provesti najluđu noć

E. Trako

24.12.2014

Vrijeme je novogodišnjih praznika, kada se u zraku osjeća euforija, kuju se planovi gdje, kako i s kim provesti najluđu noć. Poznato je da građani odavno stežu kaiš, pa će zbog tankog novčanika uglavnom doček organizirati u svojim domovima.

Mlađi će, vjerovatno, iskoristiti i neki od organiziranih dočeka na gradskim trgovima, a o restoranima ili skupim putovanjima većina može sanjati.

Kontaktirali smo domaće političare i funkcionere i htjeli doznati gdje će dočekati najluđu noć u godini. No, suprotno očekivanjima, odgovor većine je da će Novu godinu dočekati - u kući!

Iako smo očekivali, s obzirom na visoka primanja i prinadležnosti funkcionera, egzotične destinacije, evropske i svjetske metropole, grandiozne proslave u prestižnim hotelima, većina tvrdi da neće biti ništa od toga. Čini se da nikome nije do pretjeranog slavlja.  

Mladen Ivanić

Neugodne petarde

Mladen Ivanić (PDP), predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao nam je da će Novu godinu dočekati u krugu porodice u Banjoj Luci.

1512ivanic-mladen-2

Ivanić: Kućna atmosfera

- Najbolje je s porodicom, nekako se najbolje osjećam. Star sam da izlazim negdje vani, a i bacaju mnogo petardi pa nije ugodno - našalio se Ivanić.

Šefik Džaferović

Ništa naročito

Šefik Džaferović (SDA), poslanik i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, također će ostati u Sarajevu.

sefik-dzaferovic1

Džaferović: Uvijek s porodicom

- Ništa naročito. Uvijek sam bio sa svojom porodicom, tako će biti i ove godine - kazao je Džaferović.

Vjekoslav Bevanda

Kćeri odlučuju

Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH), predsjedavajući Vijeća ministara BiH, kazao nam je da još nije isplanirao doček Nove godine.

bevanda-vjekoslav-portret

Bevanda: Ići ćemo negdje

- Ovisim o tome kada su mi kćeri tu, gdje i kako one odluče. Imamo običaj, tradicija je da Božić i Novu godinu proslavljamo zajedno, tako da mi o tome ovisi. Za Novu godinu ići ćemo negdje, a ne znam još gdje - rekao je Bevanda.

Milorad Dodik

U kući u Laktašima

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a, također nije planirao nikakve egzotične destinacije za doček Nove godine.

milorad-dodik-2

Dodik: U krugu porodice

- Bit ću u kući, u krugu porodice - kratko je kazao Dodik.

Bariša Čolak

Porodična atmosfera

Bariša Čolak (HDZ BiH), ministar pravde BiH, kazao nam je da za Novu godinu nije planirao ništa spektakularno.

barisa-colak3

Čolak: Ništa spektakularno

- Novu godinu dočekat ću u Mostaru, u obiteljskom okruženju - rekao je ministar Čolak.

Željko Komšić

U kući je najbolje

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte (DF), kao i većina njegovih kolega, Novu godinu dočekat će u svom domu.

zeljko-komsic3

Komšić: Godinama isto

- Godinama ne idem nikuda, obično je to u krugu porodice i s prijateljima. Nekako je najljepše u svom domu - istakao je Komšić.

Željka Cvijanović

Sprema slavu

Željka Cvijanović (SNSD), premijerka Republike Srpske, tvrdi da će novogodišnje praznike, tradicionalno, provesti s porodicom u kući.

zeljka-cvijanovic3

Cvijanović: Pripreme za slavu

- Osim proslave Nove godine, pripremat ćemo i slavu, 2. januara, kada moja porodica slavi Sv. Ignjatija Bogonosca - naglasila je premijerka Cvijanović.

Damir Mašić

S dragim ljudima

Damir Mašić (SDP), ministar obrazovanja i nauke Federacije BiH, i ovu Novu godinu dočekat će kao prošlu.

damir-masic-4-ff

Mašić: I on kod kuće

- Naravno, sa suprugom, sinom i našim prijateljima u kućnoj atmosferi. Bitno je da sam s dragim ljudima - kazao je Mašić.

Zekerijah Osmić

Slavlje u „Reumalu"

Zekerijah Osmić (SDP), ministar odbrane BiH, jedan j eod rijetkih koji Novu godinu neće dočekati u kući.

osmic-zekerijah1mk

Osmić: Skoknut će do Prokoškog 

- Novu godinu dočekat ću s prijateljima u „Reumalu" u Fojnici. Inače, to je prijateljstvo koje traje tri decenije i uspjeli smo ga sačuvati. Nove godine i Prvi maj organiziramo na smjene, ovaj put red je došao na mene da organiziram i odabrao sam Fojnicu, jer je Brčko podaleko. Iskoristit ćemo vrijeme i otići malo i do Prokoškog jezera - otkrio nam je Osmić.

 Adil Osmanović

Bez velike važnosti

Adil Osmanović (SDA), prvi čovjek Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH, ne pridaje, kako je kazao, neku posebnu važnost dočeku Nove godine.

osmanovic-adil1mk

Osmanović: Posjeta familiji

- Nije mi to u tradiciji da nešto posebno proslavljamo. Novogodišnje praznike obično iskoristim da obiđemo familiju, jer smo tada svi slobodni. Ne radim ni ja, ni supruga, djeca nemaju nastavu, tako da nam dobro dođu slobodni dani - riječi su Osmanovića.

Mirsad Đonlagić

Nije vrijeme za putovanja

Mirsad Đonlagić, poslanik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) u predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, također će Novu godinu dočekati u krugu porodice.

mirsad-djonlagic3

Đonlagić: U Tuzli s porodicom

- Bilo je ponuda da idemo izvan BiH, ali nije vrijeme nešto za putovanja. Tako da ćemo u Tuzli moja porodica i ja ispratiti staru a dočekati Novu godinu - kazao je Đonlagić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.