Bijeljina ponovo bez dočeka Nove godine na gradskom trgu

PRAZNICI Gradska uprava i ove godine pridržava se mjera štednje

E. MUSLI

Iako se prednovogodišnji ugođaj u Bijeljini osjeti na svakom koraku, Gradska uprava neće organizirati svečani doček Nove godine na centralnom gradskom trgu. Razlog su mjere štednje koje traju već nekoliko godina, ali je grad ipak dekoriran u prazničnom duhu.

Besplatne predstave

Oko 400 svjetlećih ukrasa i 700 metara svjetlećeg kabla na gradskim ulicama, vrijednih oko 30.000 KM, već je postavljeno bez dodatnih troškova, jer se radi o ranije nabavljenoj opremi.

S druge strane, od 18. decembra Centar za kulturu pokrenuo je vrijednu akciju dodjele novogodišnjih paketića djeci s posebnim potrebama i socijalno ugroženoj djeci. Ovoj akciji pridružile su se osnovne škole i dječiji vrtići, kao i mnoge druge organizacije. U dane vikenda organiziraju se i besplatne pozorišne predstave za djecu, a tako će biti tokom cijelog zimskog raspusta koji počinje sutra.

Slavski dani

Inače, u dane praznika brojni Semberci iz dijaspore tradicionalno dolaze u rodni kraj. Praznična atmosfera trajat će do kraja, kako mnogi u šali kažu, „svetog“ januara, mjeseca s najviše prazničnih i slavskih dana u ovom bh. entitetu.


    

 

NA VRH

Podijeli članak na