BIH

Turisti okupirali Vlašić

Praznična atmosfera nastavljena i nakon Nove godine

D. PUCAR

4.1.2015

Turistički radnici na Vlašiću ovih dana zadovoljno trljaju ruke. U špici sezone na planini se nalaze hiljade gostiju sa svih strana svijeta. Od Nove godine skoro kompletni smještajni kapaciteti su popunjeni. Smještaja više skoro da i nema, kako u hotelima tako i u privatnom smještaju, a puni su i restorani, kafići i ostali ugostiteljski objekti. Svi ski-liftovi rade punom parom.  

Zimska idila

Ugostitelji s kojima smo razgovarali kazali su nam da je riječ većinom o domaćim gostima, ali i da je veliki broj turista iz zemalja regiona - Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Mađarske.

vlasic-1
Velike gužve bile i na ski-liftovima

S druge strani, gosti kažu da praznična atmosfera još od Nove godine na Vlašiću nije ni prestala, a s obzirom na to da ne manjka snijega, ali i lijepog vremena. Nadaju se da će ova zimska idila potrajati što duže.

Na skijalištu smo zatekli Katarinu i Tihomira Oroza iz Slavonskog Broda, koji su, kažu, dugogodišnji i vjerni gosti Vlašića.

vlasic-3
Katarina i Tihomir Oroz: Uživamo s djecom

- Uživamo kao i uvijek, atmosfera je super. Evo, baš smo s djecom kod ski-instruktora i ide im sve bolje - kazao nam je jučer Tihomir te dodao da će mu Vlašić nedostajati čim krene kući.

Lijepe stvari

Jednako su uživali i Martina i Goran Antunović, koji su na Vlašić iz Maglaja došli s djecom Ivanom, Petrom i Markom.

- Stvarno je prekrasno i uživamo - rekla je Martina Antunović te dodala da je ponuda iz godine u godinu bolja.

vlasic-2
Martina i Goran Antunović: Atmosfera je prekrasna

Bilo je i onih koji su prvi put posjetili ovu planinu. Ismeta i Osman Muratović preko Lukavca su došli iz Austrije, a zatekli smo ih na parkingu dok su vadili skijašku opremu.
 
- Nadamo se da će Vlašić opravdati naša očekivanja, jer smo o ovoj planini čuli mnogo lijepih stvari - kazali su.

Doista, desetak metara dugačak red na ski-lift, prepune terase ugostiteljskih objekata, kao i parkinzi na Babanovcu, još su jedan dokaz da je Vlašić iz godine u godinu sve popularnija destinacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.