BIH

Aminovali nezakonite naknade za Kaplana!?

Vlada FBiH usvojila izvještaj o radu Komisije za statusna pitanja

A. Du.

9.1.2015

Vlada FBiH jučer je, bez posebnih obrazloženja, usvojila izvještaj o radu Komisije za statusna pitanja članova Vlade za 2014. godinu. To se desilo uprkos činjenici da su postupci te komisije, koja odobrava troškove smještaja i zakupa stanova te odvojenog života funkcionera, izazvali dosta bure u javnosti.

Kao što je poznato, mediji su objavili informaciju da je za 12 ministara u Vladi FBiH u vidu naknada za smještaj i odvojeni život iz federalnog budžeta u posljednje skoro četiri godine isplaćeno oko 226.000 KM.

Također, Vladi FBiH nije zasmetalo što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo naredilo Federalnoj upravi policije da istraži sve okolnosti u kojima je Salmir Kaplan (SDA), ministar kulture i sporta u Vladi FBiH, nezakonito prisvojio najmanje 24.900 KM naknade za smještaj, čime je svjesno oštetio budžet Federacije BiH.

Paradoksalno u svemu ovome je da je Kaplan i član navedene komisije, a nju još čine ministri Predrag Kurteš (SDP), Branka Đurić (SDP), Milorad Bahilj (NSRzB), Damir Mašić (SDP) te službenica Generalnog sekretarijata Vlade Sanela Adžović.

Vlada je jučer imenovala novi Nadzorni odbor "Terminala Federacija" u sastavu Rifat Fetić, Zvonimir Šušnjar i Milan Dmitrović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.