BIH

Sarajka na najvećoj sportskoj akademiji u Kataru

Veliki uspjeh instruktorice fitnesa Elme Višo

Autor:A. Š. H.

18.1.2015

Elma Višo, magistrica sporta i trenerica fitnesa, zamijenila je prije dva mjeseca sarajevsku adresu za onu u Dohi. Od prijatelja je čula da jedna od najvećih sportskih akademija na svijetu "Aspire Academy" otvara nova radna mjesta. 

Dobri uvjeti

- Neke od mojih kolega već su radile za ovu akademiju tako da sam znala da je riječ o vrhunskoj organizaciji koja nudi dobre uvjete za rad, ali i za daljnje profesionalno usavršavanje. Putem interneta sam pratila njihovu stranicu, prijavila se na konkurs, ušla u uži izbor i na kraju dobila posao - kazala nam je Višo. 

Na ovoj akademiji radi kao savjetnica za zdravlje i treninge, a prvi trening ima već u sedam sati.

- Zadužena sam prvenstveno za treninge, brigu o klijentima, ali radim i administraciju. Za razliku od Sarajeva, gdje sam u prijepodnevnim satima radila administrativne poslove i osmišljavala nove koreografije, sada imam drugačiju rutinu - rekla je Višo te je dodala da večeri većinom koristi kako bi bila u kontaktu s rodbinom i prijateljima u Sarajevu.

Brzo se navikla na život u Kataru, jer firma za koju radi, nudi moderno poslovno okruženje.

elma-viso1

- Pomaže i činjenica da je dosta ljudi sa prostora bivše Jugoslavije. Najviše se družima s kolegicama Almom i Melisom, koje su, također, iz Sarajeva. Ovo je internacionalna sredina tako da se susrećem s ljudima iz cijelog svijeta - ispričala nam je Višo, kojoj rad na sportskoj akademiji pruža odličnu priliku da nauči kako se održava program fitnesa prema svjetskim standardima. 

Prati utakmice

Višo je imala priliku da se u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Kataru upozna s našim rukometnim reprezentativcima koji učestvuju na Svjetskom rukometnom prvenstvu, koje se održava od 15. januara do 1. februara. 

- Nadam se da će proći dalje, a nastojat ću pratiti svaku utakmicu naših "Zmajeva". Vjerujem u njih - dodala je Višo. 

Za kraj, rekla nam je da joj Sarajevo, njena porodica i prijatelji, iako uživa u ljepotama ove azijske države, mnogo nedostaju. 

Težiti danas, nadahnuti sutra

"Aspire Dome" jedna je od najvećih sportskih akademija na svijetu i ima najviše zatvorenih višenamjenskih sportskih dvorana te sadrži 13 različitih polja za igru.  

- "Aspire Dome" dio je kompleksa "Doha Sports City", koji uključuje Međunarodni stadion Khalifa, "Aspire Tower" te vodeni centar "Hamad". Širok je spektar znanstveno osmišljenih časova koji su u ponudi. Postoji više od 40 tipova treninga tako da svako može naći nešto za sebe. Vizija ove akademije je preventiva za tinejdžere i odrasle kroz sport, fitnes i, naravno, pravilnu ishrana, dok je moto: "Težiti danas, nadahnuti sutra" ("Aspire today, inspire tomorrow") - kazala je Višo. 

Koliko je uspješna ova akademija, dokazuje činjenica da su nogometaši Bajerna trenirali nedavno u njoj dok su se pripremali za prvu ovogodišnju prijateljsku utakmicu protiv Katar starsa.

Najveća nagrada 

Elma Višo je, inače, 2010. godine u BiH donijela fitnes program zumba, koji je veoma popularan među Sarajkama, ali i u cijeloj zemlji. 

- Cijeli život radim na svom stručnom usavršavanju, a osmijeh zadovoljnih klijenata najveća mi je nagrada. Uvijek sam nastojala da svojim klijentima ponudim nešto novo i inovativno, čime se mogu postići zavidni rezultati - istaknula je Višo.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.