BIH

Meraklija Šabić slavi u rodnoj Bijeljini

NA LICU MJESTA Dobitnik pet miliona eura u igri na sreću u Italiji

E. MUSLI

21.3.2015

Jasko Šabić, 57-godišnji Bijeljinac, koji je nedavno u italijanskom gradu Varezeu osvojio pet miliona eura u nagradnoj igri "Zagrebi i osvoji", ovih dana proslavlja nesvakidašnji dobitak u svom rodnom gradu. 

Šabić živi u Švicarskoj i zvanično ovih dana očekuje odlazak u penziju, ali, prema vlastitim riječima, svaki trenutak koristi da dođe u Bijeljinu. 

Posrećilo mi se

Veliki novčani dobitak poseban je povod, a za „Dnevni avaz" govorio je u jednoj piceriji, gdje se našao s prijateljima.
   
- Svakog vikenda dolazim u Bijeljinu iz Švicarske i, evo, sada sam tu ovakvim povodom. Imam osjećaj kao da nisam ni dobio takvu premiju, ali mi je drago. Tri godine igrao sam tu lutriju i moram reći da sam, ipak, nešto očekivao. Do sada sam nekoliko puta dobivao po 1.000, 500 eura. Priželjkivao sam možda 50.000, 100.000 eura. Evo, posrećilo se mnogo više - kaže za naš list Jasko Šabić.
    
U Bijeljini je poznat kao meraklija koji nikada nije žalio novac za druženje s prijateljima. Zaljubljenik je u motocikle i uvijek je imao vremena za prijatelje, poznanike, komšije. Oni koji ga poznaju tvrde da je mnogim ljudima pomogao i da mu se sada sve vratilo. 

Njegov otac Mugdim umro je 1984. godine, a u telefonskom razgovoru majka Anđa nam je kazala da je presretna zbog sinovljevog dobitka. Ona nam je i dala broj njegovog mobilnog telefona.

Bilo mu loše

Šabić je srećku koja mu je donijela veliki dobitak kupio u jednom kafiću u Varezeu za 20 eura. Vlasnici kafića kazali su da mu je u početku bilo loše, ali se brzo stabilizirao počastivši sve prisutne, baš kao što čini ovih dana u Bijeljini sa svojim prijateljima.

Ostavit će novac kćerkama

Jasko već zna šta će s dobivenim novcem.

- Živim u Švicarskoj i veći dio novca ostavit ću kćerkama. Njih dvije tamo su se udale i one su mi najpreče, a za ostalo ćemo vidjeti. Nešto ću podijeliti rodbini, nešto ostaviti za sebe. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati - kaže Šabić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.