BIH

Nisu legle pare od prodaje pumpi?

Radnici "Energoinvesta" žale se da nemaju plaće mjesecima

M. Aš.

29.3.2015

Uposlenici "Energoinvesta", zabrinuti zbog dešavanja u ovoj kompaniji, obratili su se našem listu s tvrdnjama da već tri mjeseca nisu dobili svoje zarađene plaće te da je ova državna kompanija, prijeratni gigant, u ogromnim finansijskim problemima.

I Almir Salihović, predsjednik Sindikata kompanije, potvrdio nam je da postoje problemi s isplatom plaća.

Radnici su se obratili i članovima Nadzornog odbora "Energoinvesta", predstavnicima Vlade FBiH, a kako bi im se odgovorilo šta je sa sredstvima od prodaje imovine ove firme, odnosno benzinskih pumpi u Hrvatskoj, te zbog čega 12 miliona KM još nije leglo na račun "Energoinvesta" u Sarajevu.

- Mi smo bez plaća mjesecima, a Uprava firme, s Enesom Čengićem na čelu, putuje s jednog seminara na drugi. Tvrde da novac od prodaje nisu dobili, iako je imovina prodana krajem prošle godine. Bojimo se potpunog kolapsa, jer je firma u velikim dugovima - navode radnici.

No, Salihović kaže da radnici u razgovorima s Upravom nastoje riješiti ovu situaciju. Iz Uprave nam je nezvanično rečeno da čekaju uplatu novca od prodaje imovine kako bi isplatili obaveze prema radnicima.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.