BIH

Salem Marić s trona skinuo Ziju Hadžiomerovića

STRANAČKI IZBORI Promjene u mostarskoj SDA

Autor:M. SMAJKIĆ

17.5.2015

Novi predsjednik Gradskog odbora (GO) Mostara je Salem Marić, koji je preksinoć skoro dvotrećinskom većinom glasova 73 prisutna delegata od ukupno 75 pobijedio dosadašnjeg dugogodišnjeg čelnika mostarske SDA Zijada Hadžiomerovića.

 Mušić ili Sokolović

Mariću, koji je obnašao dužnost sekretara mostarskog GO SDA, Hadžiomerović je bio jedini protivkandidat, jer je Suad Hasandedić, aktuelni ministar građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), kako nam je potvrđeno, odustao od kandidature uoči same izborne skupštine.

Kandidacijski sastanak za izbornu skupštinu Kantonalnog odbora SDA uslijedit će sutra, a najvjerovatnije u četvrtak će biti poznato hoće li Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, zamijeniti Salku Sokolovića, koji je na toj poziciji već 16 godina.

Sukob u Stocu

Također, za sutra je zakazana sjednica Skupštine u Stocu, gdje se za čelnika tamošnje SDA vodi bitka između Zlatka Hadžiomerovića, Salmira Kaplana i Bekira Isakovića, a gdje je zbog sukoba uvedeno povjereništvo koje će na čelu sa Safetom Softićem nadgledati proces.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.