BIH

NOVA GODINA U SARAJEVU: Nema novca za "Crvenu jabuku", pjevat će amateri

Za doček 2016. Grad ima 50.000 KM

A. NALO

20.11.2015

Iako je do Nove godine ostalo nešto više od mjesec, Gradska uprava s Ivom Komšićem na čelu još ne zna s koliko novca će na kraju decembra raspolagati i organizirati javni doček na Trgu djece Sarajeva.

Dobra zabava

Osim usmenih, Grad još nema čvrstih, pismenih obećanja iz općina, Kantona i ostalih institucija koliko para će dati za ovu tradicionalnu manifestaciju. 

Zbog te činjenice i velikih troškova Grad nije mogao prihvatiti da goste i Sarajlije u najluđoj noći zabavljaju grupe poput „Crvene jabuke“, kako je bilo planirano, a najvjerovatnije će pjevati amateri.

- Bez obzira na izuzetno tešku situaciju, kakva je trenutno, bit će učinjeni svi napori da se organizira javni doček 2016., koji će u svakom smislu biti primjeren gradu. Ne trebamo prekidati ovu tradicionalnu manifestaciju i zato ćemo, zajedno s četiri gradske općine, dati sve od sebe da sa 50.000 KM napravimo dobru zabavu - kazali su iz Grada.

Iz ove jedinice lokalne samouprave kažu da su imali obećanja dosadašnjeg ministra za kulturu i sport Samera Rešidata iz DF-a da će i Kanton dati novac za sufinansiranje. 

Bez potvrde

- Međutim, do sada to nije potvrđeno niti ima naznaka da će biti. Samim tim, nažalost, nije realno očekivati novac od Kantona, kao ni prethodnih godina - istakli su iz Grada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.