BIH

Oni koji nemaju auto, do Igmana i Bjelašnice mogu autobusom za 7 KM

Olimpijske ljepotice sve posjećenije, problem gužve i parking

N. Kr. - N. Aj.

9.1.2017

S obzirom na to da se tokom vikenda i radnim danima stvaraju ogromne kolone prema Igmanu i Bjelašnici, sve više građana odlučuje se autobusima ići na planinu. Tu uslugu Sarajlijama svakodnevno pružaju preduzeća GRAS i “Centrotrans”. Oni malo dubljih džepova do ovih odredišta mogu stići i taksijem. 

Ograničen džeparac 

Što se tiče cijena karata do Olimpijskog centra, kako su nam kazali u preduzeću GRAS, vožnja u jednom pravcu košta 4,30, dok je povratna karta 7,40 KM. Za djecu se karta plaća 3,20 KM, a u oba smjera 5,30 maraka.  

samouk

Samouk: Cijene prihvatljive

- Autobusi tokom januara sa početne stanice u blizini Zemljskog muzeja u ulici Franje Račkog kreću svakog dana u 9 sati. Povratak s Bjelašnice je u 15.30 sati – ističu iz ovog preduzeća. 

Za nekoliko feninga su niže cijene karata u vozilima “Centrotransa”, koji svakog dana polaze s Vijećnice u 8.30 sati, a vraćaju se s Bjelašnice u 16 sati. Povratna karta za odrasle košta 7 KM, a dječija 5 KM.

rizvanovic

Rizvanović: Odlična mogućnost 

- Cijene su više nego prihvatljive. Tu pogodnost najviše trebaju iskoristiti mladi i studenti, koji imaju ograničen džeparac – kazao je Jasmin Samouk.

Bez vozila 

Sličnog mišljenja bio je i student  Adnan Rizvanović. U izjavi za naš list kaže da ovaj vid prijevoza sve više koriste oni koji nemaju nikakvo vozilo i to im je odlična mogućnost da se prebace do obližnjih planina.

Odlazak taksijem košta 50 maraka 

I vozila mnogih taksi kuća voze do Igmana i Bjelašnice. Cijena vožnje u jednom smjeru varira od 20 do 50 KM. Kako nam je kazao Emir Suljagić iz “Sarajevotaksija”, njihove usluge najviše koriste skijaši i obično od operatora traže da im na adresu pošalju karavan vozila kako bi mogli ponijeti opremu.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.