BIH

Pero Gudelj nakon razvoda: Ne želim se više ženiti, ostatak života planiram provesti s djecom!

Piše: D. PAŠALIĆ

7.5.2017

Jedan od najuspješnijih biznismena u Bosni i Hercegovini, vlasnik FIS-a iz Viteza Pero Gudelj ponovo je slobodan. Naime, nakon što se u novembru prošle godine s dva prstena zaručio, a potom i oženio simpatičnom Ružom Marković iz Zenice, prije desetak dana sporazumno su se razišli.

Razumljivi razlozi 

U ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz" Gudelj je otvorio dušu, govoreći o svim detaljima novog momenta u životu. Kako nam priča, njegova bivša supruga Ruža zbog porodičnih obaveza odlučila se vratiti u Njemačku.

- Razlozi su donekle razumljivi. Naime, ona se odlučila vratiti u Njemačku zbog posla i svoje porodice. Ima sedam godina staža vani, nedostaje joj još nekih šest, tako da je odlučila otići da živi i radi gore - govori on.

Osim poslovnih obaveza, dodaje, Ruža će u Njemačkoj biti uz svoju djecu i unučad koja su joj očigledno nedostajala u Vitezu. Sve to, priča nam Pero, podnio je stoički. Ostali su, kaže, u prijateljskim odnosima.

- S Ružom sam ostao u krajnje korektnim odnosima. Iza nas je period zajedničkog života koji je bio odličan, proveli smo lijepe trenutke. Uživali smo i bili tu jedno za drugo. Međutim, svako ide za svojom sudbinom, ona se više vidi gore i to je glavni uzrok našeg razvoda - govori on.

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Ruža svojim odlaskom u Njemačku ostavila Peri mogućnost da potraži novu ljubav, ali i novu prvu damu FIS-a, ugledni biznismen negodovao je na pojedine napise u medijima.

- Mnogi mediji pišu da nakon svega što se desilo sada tražim djevojku, međutim, to je čista laž. Ja to nikada i nikome nisam izjavio - otvoren je Gudelj.

Iako su mnoge žene vidjele priliku u jednom od najomiljenijih biznismena, on će ih ipak razočarati. Njegovi planovi za daljnji život, nakon dva braka, potpuno su drugačiji.

- Ne želim se više ženiti, to je definitivno. Odluka je to koju neću promijeniti i za koju sam odlučan. Imam djecu i firmu, radim svaki dan po 12 sati. Tako da mi nije više potreban brak. Želim ostatak života provesti sa svojom djecom - kaže Pero.

Angažman u firmi

Posebno je ponosan na to što će sada moći biti aktivniji u firmi, ali i što mu život nije monoton. Naprotiv. Kako nam priča, uživa družeći se s kolegama i porodicom, koja mu je sada na prvom mjestu.

- Ja se vraćam aktivnijem angažmanu u firmi. Nije mi život monoton, tu su kolege i porodica. Firma odlično stoji, imam 3.250 uposlenih, čuvamo firmu. Najvažnije je sada, u teškim vremenima, sačuvati status firme, radna mjesta, ali i omogućiti da uposlimo nove ljude - ambiciozan je Gudelj.

Preživio samoubistvo

Pero Gudelj iza sebe ima dva braka. Podsjetimo, početkom 2015. godine on se sporazumno razveo od prve supruge Snežane.

Kao što je poznato, u avgustu 2015. godine Gudelj je pokušao izvršiti samoubistvo, pucajući sebi u glavu iz vatrenog oružja. Ipak, ljekari su mu uspjeli spasiti život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.