BIH

Moore u Srebrenici: Raduju dobre pripreme za komemoraciju 11. jula

Piše: S. Sm.

16.6.2017

- Raduje što pripreme za komemoraciju 11. jula u Potočarima teku po planu i što je načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić dao veliku podršku predsjedniku Organizacionog odbora (OO) za obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici Ćamilu Durakoviću i njegovom zamjeniku Nerminu Alivukoviću u realizaciji programa- kazao je prilikom današnje posjete Srebrenici, šef misije OSCE u BiH (Jonathan Moore) Džonatan Mur.

On je s čelnicima općine i OO razgovarao i o aktuelno- političkoj situaciji u općini, posebno kada će nova koalicija formirati vlast, kao i o investicionim projektima koji su počeli.




Izražavajući zadovoljstvo što pripreme za komemoraciju teku po ustaljenoj dinamici, načelnik Grujičuć, kaže da je upoznat o zabrani srebreničkih majki da ne prisustvuje ovogodišnjoj komemoraciji. Poštujem njihovu odluku, kazao Grujičić, nadajući se da će za njegovog mandata doći vrijeme da bude dobrodošao na komemoraciju.

Nermin Alivuković, zamjenik općinskog načelnika i predsjednika OO , istakao je da je općina za obilježavanje 11. jula budžetom izdvojila dio sredstava, ali to nije dovoljno, te pozvao sve državne, međunarodne institucije da finansijsku pomognu ovogodišnje obilježavanje.

-Moje dugogodišnje iskustvo na čelu OO prepoznali su mnogi međunarodni predstavnici, s kojima sam stalno u kontaktu i koji u OO interesuju za julsko obilježavanje- naglasio je Duraković.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.