BIH

Gdje ljetuju bh. građani: Turska i Albanija hit, Sicilija i Malta visoko kotiraju

Piše: Al. Ti.

10.7.2017

Ljeto je u ozbiljnom zamahu, temperature dostižu rekordne vrijednosti, a veliki broj građana Bosne i Hercegovine planira godišnje odmore.

Turističke agencije u BiH su napravile izuzetnu ponudu kada je u pitanju ljetni godišnji odmor, tako da se može pronaći za svakoga po nešto.

Za svakog po nešto

Tako se na "meti" naših ljudi najviše nalaze provjerene turističke destinacije, a kako su nam kazali iz nekoliko agencija, i odredišta poput Sicilije i Malte sve više nalaze poklonike.


Sicilija izuzetno tražena

U turističkoj agencije Relax Tours su nam kazali kako je ove godine hit Turska, a tradicionalno dobro prolazi i Jadranska obala.

- Veliko interesovanje vlada za Tursku, mnogo više nego prošle godine. Također, Albanija je u samom vrhu, ali i Jadran. Moramo naglasiti kako iz godine u godinu raste interes za Egipat. Postoji dosta predrasuda kada je u pitanju Egipat i sigurnosna situacija u toj zemlji, ali Hurgada je hit - kazali su nam iz Relax Toursa.

Također su nam istakli kako i veliki broj građana naše zemlje planira provesti godišnje odmore na mjestima poput Balija i Tajlanda.

Zasićenje Jadranom

Među građanima BiH ima i veliki broj onih koji su se zastili Hrvatske i Turske, pa su godišnje odmore poželjeli provesti negdje drugo.

Iz agencije Sol Azur su nam kazali kako je ove godine novost velika potražnja za Sicilijom i Maltom.

- Prvo moramo da istaknemo kako vlada veliko interesovanje za Siciliju i Maltu. Te destinacije su veoma prihvatljive za sve one koji su se malo zasitili Hrvatske i Turske. Međutim i pored toga na vrhu su upravo Turska i Jadranska obala. Također i Albaniji će biti veliki broj bh. državljana - kazali su nam.

Albanija: Visoko kotira kod bh. građana

Kada je u pitanju turistička agencija Ard Travel najveće interesovanje vlada za Tursku i Albaniju.

- Turska je hit ove godine. Za Albaniju također imamo mnogo zainteresovanih klijenata. Također, Hrvatska je uobičajeno privlačna, a posebno Makarska i Dubrovačka rivijera - kazali su nam iz Ard Travela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.