BIH

Agencija za lijekove još nema direktora | Rustemović: Za neimenovanje odgovornim smatramo Zvizdića

Rustemović: Agencija godinama bez rukovodstva

Piše: N. K.

12.10.2017

Na posljednjoj sjednici Vijeća ministara BiH jedna od tački dnevnog reda bila je i imenovanje direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i njegovog zamjenika. Kako nam je rekao Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata Agencije, nezvanično je saznao da je tačka povučena s dnevnog reda i odgođena za narednu sjednicu. 

Rustemović ističe da ova institucija već godinama nema rukovodstvo i da im je to veliki problem za normalan rad te da je neophodan prijem novih zaposlenika, jer će u skorije vrijeme doći do smjene generacija.

- Za neimenovanje odgovornim smatramo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, jer on nije ništa poduzeo da se ova situacija riješi. Redovno smo ga o svemu obavještavali i smatrat ćemo ga lično odgovornim – rekao nam je Rustemović.

Zbog nepostojanja rukovodstva nikad na dnevni red nije došao novi Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta, a nije bilo ni inicijativa u smislu popravljanja materijalnog statusa uposlenih u Agenciji, kazao je Rustemović i dodao da je krajnje vrijeme da se političari uozbilje, jer „politika se mora izmjestiti od lijekova“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.