BIH

Znamenitosti BiH privukle i Austrijance: Zračni akrobati u letu iznad Bosanske doline piramida

Članovi tima “Red Bull Skydive” iznad piramida: Veličanstven prizor

Piše: N. Sm.

19.10.2017

Da su znamenitosti Bosne i Hercegovine, kao i njene turističke i prirodne ljepote, sve privlačnije, pokazali su i članovi tima “Red Bull Skydive”, padobranci i zračni akrobati iz Austrije, koji su proteklih dana u Visokom uživali u letovima, prirodnim ljepotama i pogledu iz zraka na Bosansku dolinu piramida.

Odlična reklama

 

Svoju avanturu prikazali su i u kraćem filmu, koji su objavili na svojoj stranici, kao još jednu odličnu reklamu kako za piramide, tako i za cijelu BiH.

– Svi znaju za piramide u Egiptu, ali mi smo čuli da se nešto još misterioznije istražuje ovdje, u Bosni. Zato smo došli da pogledamo – kaže Marko Valtenšpil (Waltenspiel).

U Visokom je austrijskoj ekipi domaćin bio pronalazač prvih evropskih piramida Semir Osmanagić, koji je istaknuo kako su padobranci i ekstremni sportovi iznad piramida veoma uzbudljiva kombinacija. Tokom boravka u Visokom posjetili su i kompleks Prahistorijskih tunela Ravne, Arheološko-turistički park “Ravne 2”, a najveći utisak na neustrašive Austrijance ostavio je pogled iz zraka na Bosansku piramidu Sunca.

Ima nečega

- Mislim da je stvarno teško ne vidjeti da ovdje ima nečega. Naša strast je da pronalazimo jedinstvene lokacije širom svijeta i da ih razgledamo iz naše perspektive, uglavnom ptičije – naveo je Maks Frider (Frieder).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.