BIH

Afera potresa banjalučki Tehnološki fakultet: Tjerao studentice da ga ljube kako bi im prijavio ispite

Piše: G. DAKIĆ

26.10.2017

Radnik Studentske službe Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Vladimir Balaban tražio je od studentica da ga ljube kako bi prijavio njihove ispite! Balaban je i ranije imao slične ispade na drugim fakultetima, a sada su ga za uznemiravanje i neprimjerene poruke optužile studentice.

Dovoljno dokaza

- Uzimao je naše brojeve telefona iz naših dokumenata i slao nam svakakve poruke. Bio je neprijatan kada smo prijavljivale ispite i odavao je utisak kao da nam se nabacuje, a riječ je o čovjeku koji nam može biti otac. Od jedne kolegice tražio je da ga poljubi kako bi joj prijavio ispit. Jedna djevojka žalila se profesorima, a kasnije i dekanesi - ispričala je jedna od studentica.

Ona je dodala da su studentice odštampale sve poruke koje im je Balaban slao i predale ih u Dekanat. Nadaju se da će to biti dovoljan dokaz i da će mu neko stati ukraj.

Optužbe studentica, kažu radnici na ovom fakultetu, veoma su jake. Neke su navele da se Balaban nije zaustavljao na porukama i poljupcima, nego je pokušavao uraditi i „nešto ozbiljnije“.

Prema prvim informacijama, studentice su namjeravale Balabana prijaviti policiji, ali su odustale nakon što je na njih neko navodno izvršio pritisak. Balaban je, kako kažu na fakultetu, uzeo bolovanje nakon što je saznao da su njegove poruke završile u Dekanatu.

Vukić: Bilo je i ranije pritužbi

 Javna opomena

- Bilo je i ranije pritužbi na njega, a jednom smo ga javno opomenuli i naglasili da bi najmanji prekršaj dalje značio da će dobiti otkaz. Prikupljamo dokaze i idemo ka proceduri za disciplinsku komisiju. Zbog svega što je počinio, logično je da mu slijedi otkaz - rekla je za „Avaz“ dekanesa Tehnološkog fakulteta Ljiljana Vukić.

Otišao na bolovanje 

- Očigledno je da se radi o problematičnom čovjeku kojeg je ovom fakultetu dodijelio Univerzitet. Balaban trenutno nije na poslu, samo je dostavio doznaku za bolovanje. Neophodno je ovakvom ponašanju stati ukraj. Neću mu dozvoliti da se vrati u ovu ustanovu – kazala je Vukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.