BIH

Radončić i SBB smetaju jer žele promjene

K. Kavazović/Avaz.ba

K. KAVAZOVIĆ

13.11.2017

U prepunoj sali Centra za kulturu u Travniku večeras je održano unutarstranačko savjetovanje Saveza za bolju budućnost. Prisutnima su se obratili članovi rukovodstva SBB-a Damir Arnaut, Adisa Arapović-Omerbegović i Fehim Škaljić.

Otjerali sve

Arnaut je poručio da je SBB ispunio sva svoja obećanja stupajući u koaliciju, ali, s druge strane, dobio malo ili gotovo ništa.

-SDP, S BiH, A-sda, DF i svaka druga stranka je imala slično iskustvo sa SDA. Oni više nemaju niti jednog političkog partnera. Ali, ostavimo to po strani, svi građani BiH imali su isto iskustvo sa SDA. U sarajevskoj Vijećnici izrečena je najveća laž prema građanima BiH, kada su ih uvjeravali da revizija presude ima šansu da uspije, a sve vrijeme u zadnjem džepu držali su papir od Međunarodnog suda pravde u Hagu da nema šanse, jer naš agent nema legitimitet – kazao je Arnaut.

Potpredsjednica SBB-a Adisa Arapović–Omerbegović osvrnula se na činjenicu da se BiH dvije decenije nije kretala u željenom smjeru napretka na ekonomskom planu. Za to su, kako je kazala, odgovorni oni koji više od dvije decenije vladaju u BiH.


Arnaut: Arapović-Omerbegović i Škaljić: SDA nema politčkog partnera. Arnaut: Arapović-Omerbegović i Škaljić: SDA nema politčkog partnera

-SBB je javno pozvao SDA da umjesto nas nađe druge koalicione partnere. Ali, sa SDA niko neće. Oni su otjerali sve čestito od sebe! SBB je danas nada za ovu državu – kazala je Arapović–Omerbegović, istaknuvši da SBB jedino može vratiti nadu građanima.

Poslanik SBB-a u Parlamentu BiH Fehim Škaljić kazao je kako u parlamentima nema energije za napredak i kako se to mora mijenjati.

Promjena naprijed

-Zašto naš predsjednik Fahrudin Radončić ima sve te personalne terete? Zašto se na njemu kola lome? Zar je jedan čovjek tolika smetanja? Smetnja je ideja da se stvari mijenjaju! Promjena naprijed i kretanje za njih su smetnja - poručio je Škaljić.

Svi govornici na skupu istaknuli su činjenicu da se za dvije decenije nije uspjela sagraditi cesta od Sarajeva do Travnika i da se, kao i prije dvadeset godina, putuje dva sata.

Predsjednik SBB-a nije prisustvovao tribini

Kako je prisutne informirao Damir Arnaut, predsjednik Fahrudin Radončić nije mogao doputovati u Travnik zbog povrede zglobova koju je dobio prilikom sportskih aktivnosti. 

On je rekao da Radončić trpi bolove i da zbog toga nije otišao na put u Vašington.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.