BIH

Humani gest poduzetnika iz Zavidovića: Velid poklanja crijep onima čije su kuće oštećene

Velid sa suprugom ( Privatna arhiva)

A. Sa.

12.12.2017

Jak vjetar prozrokovao je brojne probleme širom BiH. Sinoć u večernjim satima na području Zavidovića, pričinio je uglavnom teškoće na cestama gdje se nailazi na stabla, granje i kamenje. Opasnost od sinoć prijeti na dijelu puta Zavidovići - Tuzla, i u pravcu Olova, te u mjestu Ribica, gdje je na pojedinim mjestima teška prohodnost za vozila.

Na području te općine usljed olujnog vjetra oštećene su mnoge kuće. Dosta je stanovnika tog kraja kojima je sinoć vjetar oštetio krovove.

Velid Karahasanović, inače vlasnik trgovačke radnje „Zavidovićanka“, pokazao je svoju humanost tako što je preko profila svoje radnje na Facebooku pozvao sve one kojima je oštećen krov na kući da mu se jave.

Velid je odlučan pomoći tako što će onima kojima je oštećen crijep donirati drugi nkako bi sanirali oštećenja na stambenim objektima.

-Imam dosta starog crijepa kojeg sam odlučio dati onima kojima su, tokom nevremena koje je sinoć zadesilo i našu općinu, oštećeni krovovi na kućama – kaže Velid koji se i ranije, pričaju nam Zavidovićani, aktivno ukključivao u akcije pomoći svojim sugrađanima.

Tokom nedavnog snježnog nevremena još jedan Zavidovićanin je pokazao veličinu svoga srca. Već smo pisali o 25-godišnjem Ameru Poliću, taksisti koji u svom taksiju besplatno vozi stare, bolesne i iznemogle osobe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.