BIH

Za godinu izgrađeni samo dva stajališta i stepenište: Općina zaboravila stanovnike Pofalića

F. SABLJICA

14.12.2017

Stanovnike novosarajevskog naselja Pofalići Općina Novo Sarajevo već godinama zapostavlja i zaboravlja. Većina projekata, inicijativa, molbi građana ponavlja se iz godine u godinu, a tek se poneka realizira. Ove godine skoro nijedna! 

Puno obećanja

Vijećnik u Općinskom vijeću Zuhmed Džaka tokom ove godine podnio je 25 inicijativa za rješavanje problema građana, a ispunjena je samo jedna.

- Stanje u naselju Pofalići katastrofalno je, puno obećanja, a od realizacije nema ništa. Ove godine postavili su samo dva autobuska stajališta. Mi nemamo dječije igralište, vrtić, kod škole nisu obilježeni pješački prijelazi ni s jedne strane... To nam je najveći problem, jer je djeci nesiguran prilaz - kazao je Džaka.

Posebno je istaknuo probleme mještana u ulici Hum brdo, koja do sada nikad nije asfaltirana, iako je više puta obećavano.

- Ispred ambulante Pofalići ne radi sistem otpadnih voda, kad su kiše, ne može se prići ambulanti. Ulicu Ruđera Boškovića trebalo je rekonstruirati, ali nema ništa od toga. Moraju nam zaštititi i rezervoar vode Hum, jer se tu svako okuplja, mogu nam vodu zatrovati. Obećali su nam i kružni tok, ali izgleda ni od toga neće biti ništa - rekao je Džaka.


Džaka: Nemaju ni vrtić

Školarci nemaju obilježen prijelaz

Ž4 = Psi lutalice

Građani su posebno razočarani i zbog činjenice da žabokrečina u krugu preduzeća „Vranica“ nije čišćena četiri godine, a dio tog prostora stanovnici su morali zagraditi da im se djeca ne bi utopila.

Mještanin Fahro Ramić požalio se na neredovan javni prijevoz i pse lutalice, posebno u dijelu ispod releja.

Autobuska stajališta pored kontejnera

Žabokrečina godinama usred Pofalića


Rovčanin: Nije realiziran nijedan kapitalni projekt 

Vijećnik SBB-a Edin Rovčanin također je istakao da su se mještani na zboru građana požalili na to da je od 44 prioritetna projekta koja je Općina trebala uraditi samo jedan realiziran.

- U naselju Pofalići je izgrađeno samo jedno stepenište s rukohvatom. Ceste nisu popravljene, obećana je sanacija ambulante, ali nije završena. U Pofalićima nije urađen nijedan kapitalni projekt koji su građani mogli primijetiti - kazao je Rovčanin.

Ulica Hum brdo neasfaltirana godinama

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.