BIH

Prokišnjava ambulanta na Vratniku, vlaga uništava zidove

L. ŠABIĆ

6.1.2018

Ambulantu na Vratniku neophodno je potpuno obnoviti. Zidovi, fasada i krov su u lošem stanju, a kako su nam kazali zaposlenici i neki od pacijenata, objekt prokišnjava, zbog čega nastaje vlaga i uništava zidove.  

Gorući problem

Da je tako, potvrdila nam je i direktorica Doma zdravlja Stari Grad Samira Ahmetović. Rekla je da se nadaju da će iz Općine Stari Grad što prije reagirati na ovaj gorući problem.


- Razgovarala sam s vijećnicima i imam informaciju da bi se trebala izdvojiti sredstva za obnovu kako bi se poboljšali uvjeti kako za zaposlenike, tako i za pacijente. Inicijativa za obnovu je pokrenuta - rekla je Ahmetović.

Pacijentica Murveta Kapo kazala nam je da su neophodni osnovni uvjeti kako bi se mještani Vratnika mogli liječiti u adekvatnim prstorijama.

- Treba da se okreče zidovi, obnovi krov i još mnogo toga... Imam primjedbu i na mali broj ljekara, treba ih više zaposliti. U najtežim situacijama često nema dovoljno osoblja - kazala je Kapo.


Dotrajao objekt na Vratniku: Oštećeni zidovi u ambulanti. Dotrajao objekt na Vratniku: Oštećeni zidovi u ambulanti

Osnovna sredstva

Sličnog mišljenja su i Adem Butmir i Bilgena Tanović, koji kažu da je ambulanta u veoma lošem stanju.

- Osim loših zidova i vlage, potrebno je osigurati i osnovna higijenska sredstva za pacijente. Suludo je da ambulanta nema gaze, alkohol i ostala dezinfekciona sredstva - rekla je Tanović.



Škaljić: Inicijativa je već pokrenuta

Vijećnik SBB-a u Općinskom vijeću Seid Škaljić kazao nam je da je inicijativa već pokrenuta te da bi se iz općinskog budžeta trebao dati novac za sanaciju ambulante.

- Što se tiče te inicijative, svi je vijećnici podržavaju i mi ćemo poraditi na tome. Svakako da treba sanirati objekt, jer se, ipak, radi o ustanovi gdje se liječe naši građani - istaknuo je Škaljić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.