BIH

Počela obuka za 106 nastavnika maternjeg jezika iz četiri kantona

Prisustvuju nastavnici maternjeg jezika iz četiri kantona

Piše: K. K.

8.3.2018

Organizacija „Save the Children“ za sjeverozapadni Balkan i u ovoj godini nastavlja podržavati implementaciju modela primjene dokumenta „Zajednička jezgra nastavnih planova i programa za bosanski, hrvatski i srpski jezik“ u četiri kantona. 

Tako je jučer u Vitezu počela četverodnevna specijalistička obuka za 106 predstavnika obrazovnog sektora iz Srednjobosanskog, Posavskog, Zapadnohercegovačkog i Livanjskog kantona.

Nastavnici maternjeg jezika koji prođu ovu obuku svoje znanje prenijet će na nastavno osoblje u svojim kantonima.

- Cilj svega je da učenici prošire svoje funkcionalno znanje, odnosno da ono što su naučili u školi upotrijebe u životu - kazala nam je Andrea Žeravčić, direktorica „Save the Children“ za sjeverozapadni Balkan.

Projekt je već realiziran u ZDK, BPK Goražde, HNK, TK i Sarajevskom kantonu te su ovom prilikom istaknuta pozitivna iskustva.

Potpisan memorandum 

Jučer je potpisan i memorandum o razumijevanju sa „Save the Children“. Memorandum su potpisali Katica Čerkez, ministrica obrazovanja SBK, Nada Dujković, pomoćnica ministra prosvjete Posavskog kantona, Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja ZHK, Petar Galić, ministar nauke LK, i Andrea Žeravčić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.