NA LICU MJESTA

Voljeli bismo da je milioner iz našeg sela, pa da nam asfaltira put

Biokovina je planinsko selo udaljeno sedam kilometara od Jajca

Piše: E. CRNKIĆ

17.4.2018

Cijelo Jajce i dalje traži sretnog dobitnika džekpota i novopečenog milionera. Nakon što je u petak, 13. aprila, u 15. redovnom kolu igre TV Bingo 15 od 90 izvučen džekpot, što je dobitniku donijelo 1.098.732 marke, utvrđeno je samo da je sretni listić uplaćen u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića bb u Jajcu. 

Prva saznanja

Nakon što se saznalo da najveći džekpot osvojen u historiji ove igre odlazi u Jajce, u ovom gradiću nastala je prava uzbuna, jer svi žele doznati ko je sretni dobitnik.

Prema prvim saznanjima i čaršijskim pričama, sretnik je iz jajačkog sela Biokovina, udaljenog oko sedam kilometara od centra grada.

Ekipa „Avaza“ posjetila je jučer ovo selo i pokušala od mještana saznati informaciju više o novopečenom milioneru. Salih Škiljan kazao nam je da je u vanrednom kolu binga 2011. godine dobio deseterac koji je iznosio 3.000 maraka.

- Skoro svake sedmice igram bingo i u ovom kolu mi je nedostajao sam jedan broj da dobijem deseterac. Iz medija i čaršijskih priča saznao sam da se milioner krije u našem selu, ali niko ne zna o kome se radi - kazuje Škiljan.

Salih Škiljan: Dobio deseterac

Nije bio sretan zbog nove informacije koja se jučer proširila gradom - da novopečeni milioner živi u naselju Lučina. 

- Čuo sam i to. Ali, volio bih da taj dobitak završi u našem selu, pa bi možda neki hair učinio, da nam asfaltira ovo malo makadama što je ostalo – govori on.

Kruže priče

U ovom planinskom selu nadomak Jajca Škiljan je najčešće prezime.

- Ja sam čuo da je dobitnik neki Škiljan, a više od pola sela nosi to prezime, tako da je teško reći o kome bi se moglo raditi. Bio bih presretan da je to zaista neko iz našeg sela - govori Hakija Škiljan.

Mještani se nadaju da će se otkriti kome se sreća osmjehnula iz njihovog sela.

- Priče kruže, ali niko još ne zna o kome se radi. Još se krije taj srećković, ali ništa se ne može vječno kriti – kaže Redžifa Husić. 

Listić kupljen 11. aprila

U „Lutriji BiH“ u Jajcu ne žele iznositi detalje o sretnom dobitniku. Samo su nam kratko kazali da je listić kupljen u srijedu, 11. aprila, oko 10 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.