PALE

Djecu poveo u školu pa na pragu pronašao bombu

Bomba na ulazu u porodičnu kuću: Uznemirujuća poruka

Piše: O. MATAVULJ

20.4.2018

Nepoznata osoba podmetnula je ispred vrata kuće sekretara Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednika Općinskog odbora SDS-a Pale Bojana Ninkovića ručnu bombu, koja se, srećom, nije aktivirala. 

Prodaja zemlje

Ninković kaže da je bombu zatekao na pragu porodične kuće na Palama, kada je s djecom krenuo vani. Odmah je pozvao policiju, koja je bombu uklonila.

- Na kućnom sam pragu pronašao „poklon“, crnu bombu. Zamislite da nisam bio prisutan kada su djeca krenula u školu, šta se sve moglo desiti - rekao je Ninković.

On je uvjeren da je to bila samo jedna, kako kaže, u nizu uznemirujućih poruka i napada, kojima je izložen više od godinu dana. Podsjetio je da je ranije primao prijeteće SMS poruke te da su 28. marta polupani prozori na njegovoj kući.

- Simptomatično je da se svaki napad dešava nakon saopštenja SDS-a u kojem ističemo da smo protiv prodaje nekretnina i zemlje na području Pala. Tako je bilo i ovog puta, jer smo podsjetili aktuelnog načelnika na predizborna obećanja - rekao je Ninković.

Ninković: Dobivao prijetnje i ranije. Ninković: Dobivao prijetnje i ranije

Rad na slučaju

On je zatražio od policije da što prije rasvijetli ovaj slučaj.

- Političkim neistomišljenicima šaljem poruku da ostajem na čelu OO SDS-a Pale i da ćemo nastaviti da ukazujemo na sve propuste u opštini - kaže Ninković.

On se zbog sigurnosti troje maloljetne djece sklonio van Pala.

Istraga u toku 

Zamjenik načelnika PU Istočno Sarajevo Predrag Ćajić potvrdio je da je policija ispred ulaznih vrata u Ninkovićevu kuću pronašla bombu.

- U saradnji s tužiocem preduzimaju se sve neophodne aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti - rekao je Ćajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.