BIH

Broj radnika koji traže ljekarsku pomoć iz dana u dan se povećava

Kantonalna bolnica Zenica: Svi radnici imaju iste simptome

Piše: D. PAŠALIĆ

7.5.2018

Zdravstveno stanje radnika kompanije “Arcelor Mittala” Zenica koji je hospitaliziran na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, i dalje je teško. Posebno zabrinjava podatak što se broj radnika koji se žale na stomačne poteškoće iz dana u dan povećava.

Bez potvrde

Kako je izjavila za naš list Mirsada Mehić, supruga jednog hospitaliziranog radnika, on i dalje ima stomačne poteškoće.

- Ljekari sumnjaju na trovanje hranom koju je konzumirao na poslu, ali još nemamo nikakve potvrde - govori ona.

Tvrdi da se jučer u zeničku bolnicu javio još jedan radnik “Arcelor Mittala” koji se žalio na stomačne probleme, ali on nije hospitaliziran nego je nakon ljekarske pomoći pušten kući.

Supruga oboljelog radnika ističe da ljekari sumnjaju, a inspekcija ispituje, na grah i ćufteta koje su radnici jeli, ali rezultati urađenih analiza, kada će se znati i zvaničan uzrok trovanja, bit će poznati sutra.

Sumnje na salmonelu

Nekoliko radnika kompanije “Arcelor Mittal” od 1. maja zatražilo je ljekarsku pomoć zbog stomačnih problema koje je, najvjerovatnije, izazvalo trovanje hranom ili vodom, a zbog sumnji ljekara urađene su analize i na salmonelu.

Zaražen i državljanin Rumunije

Kako je potvrdio za naš list dr. Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektivne bolesti zeničke bolnice, u njihovu ustanovu javio se i strani državljanin koji radi u “Arcelor Mittalu”.

- Javio nam se pacijent koji je iz Rumunije, ali on je, nakon što je ovdje opserviran, odlučio nastaviti liječenje u svojoj zemlji. Mi ćemo rezultate poslanih uzoraka najvjerovatnije imati u ponedjeljak – rekao je dr. Drljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.