GLAS NARODA

Kako komentirate slučaj hapšenja Huseina Mujanovića?

Avaz.ba

5.8.2018

Kako komentirate nastavak srbijanskog progona bh. branilaca i reakciju bh. vlasti nakon najnovijeg slučaja s hapšenjem Huseina Mujanovića?

SARAJEVO

Nejra Lilić:

- Naša država ne štiti dovoljno svoje građane i mislim da još zadugo neće. To je neki nivo na koji mi nećemo stići dok ne budemo oosigurali normalan standard u državi, koji BiH ne pruža svome stanovništvu.

Emina Milanović:

- Vlasti ne vode toliko računa o bh. braniocima. Država im nije pružila ni dio onoga što su oni dali za našu državu. Pitanje je koliko mogu uraditi da spriječe Srbiju, koja ne bi smjela da se miješa.

Šemsudin Mehić:

- Ima dosta do naše države, koja očigledno nije svjesna problema, jer u vezi s ovom temom ne čini ništa kako bi zaštitila svoje branioce. Dopušta svima da se miješaju u stvari koje druge ne bi trebale zanimati.


Nejra Lilić, Emina Milanović, Šemsudin Mehić

BIHAĆ

Emira Komić:

- Politika Republike Srpske i Srbije neprekidno želi izjednačiti strane u činjenju zločina. Upravo radi toga su u stalnoj misiji proganjanja Bosanaca i Hercegovaca koji su branili BiH.

Mirsad Pečenković:

- Srbijanska klika na čelu s Vučićem i SANU-om još se nije odrekla projekta koji se zove velika Srbija. Zbog toga žele svim silama napraviti pometnju među građanima BiH.

Nevzeta Imširović:

- Osjećam se čak i ja nezaštićeno, mislim da naša država ništa ne čini da ovo spriječi i, nažalost, ne možemo se osloniti na pomoć ovakve države iako smo nevini.


Emira Komić, Mirsad Pečenković, Nevzeta Imširović

GRADAČAC

Nusret Klopić:

- I iza ovog hapšenja pripadnika Armije RBiH stoji politika i političari RS. Oni šalju spiskove u Srbiju koje građane BiH treba hapsiti. Žalosno je da ovi naši slijepci iz Sarajeva i dalje nemaju adekvatne odgovore.

Budimir Mikulić:

- Hapšenja patriota BiH po Srbiji ili po njihovim potjernicama nemaju nikakve veze s pravdom i pravom. Iza svega stoji srbijanska politika i političari koji ta hapšenja koriste za vlastite političke interese.

Šefika Jašarević:

- Ovo je samo nastavak kontinuirane agresivne ratne politike iz Srbije prema nama u BiH. Već trideset godina oni jedno govore, a drugo rade. Hapse nam borce, a naše vlasti u Sarajevu šute. Da je uhapšen neko blizak vlastima, bio bi oslobođen za 24 sata.


Nusret Klopić, Budimir Mikulić, Šefika Jašarević

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.