AFERA NE PRESTAJE

Monika Levinski preporučuje: Volontiranje u Bijeloj kući sjajno je za karijeru

Seks-afera koja je potresla svijet. Agencije

S.K.

17.7.2019

Američki popularni psiholog Adam Grant sigurno nije ni slutio da će njegovo pitanje s Twittera "Koji je najgori savjet za karijeru koji ste ikada dobili?" izazvati lavinu reakcija.

Grant je napisao tri prilično mlaka savjeta šta ne treba raditi u karijeri: ''Nemoj trošiti vrijeme da bi pomogao drugima'', ''Nemoj multitaskati'' i ''Nemoj napisati knjigu''.

Sve bi vjerovatno prošlo s nekoliko lajkova da na njegov tvit nije reagirala Monika Levinski (Monica Lewinski), najpoznatija pripravnica u Bijeloj kući i bivša ljubavnica američkog predsjednika Bila Klintona (Bill Clinton).

- Volontiranje u Bijeloj kući će biti sjajno za tvoj CV - napisala je Levinski i svojom objavom izazvala 50.000 reakcija.

Mnogi su joj čestitali na hrabrosti da se šali s nečime što joj je zamalo uništilo život.


Levinski je bila pripravnica, ali i ljubavnica američkog predsjednika. Agencije

Podsjetimo, Levinski je Klintonu bila pripravnica, ali i ljubavnica dvije godine.

Kasnije je tvrdila da su imali seks u Bijeloj kući, čak i dok je njegova supruga Hilari (Hillary) bila u susjednoj sobi. Svijet su obišle njene izjave o nedoličnim "igricama" u Ovalnom uredu.

Ona je tad imala 22 godine, a on 49.

- Ja sam bila pripravnica, on je bio predsjednik SAD, najmoćniji čovjek na kugli zemaljskoj. On je bio na vrhuncu karijere, a to je bio moj prvi posao koji sam dobila nakon završenog fakulteta... Ako sam išta otad naučila to je da ne možeš pobjeći od onog što jesi i kako su te oblikovala životna iskustva. Umjesto da od toga bježim, naučila sam da moram uključiti i prihvatiti i svoju prošlost i svoju sadašnjost - rekla je kasnije Levinski.

Prepiska s društvene mreže. Twitter

Istinu je dokazala čuvenom plavom haljinom, a Klinton je morao priznati da je ipak "imao neprimjerene odnose s gospođicom Levinski".

Njoj je prije nekoliko godina dijagnosticiran PTSP, uglavnom zbog iskustva javne osude i izopćenja, a priznala je da je razmišljala i o samoubistvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.