POVRATAK

Karamarko ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a

Karamarko: Stanje u HDZ-u, procjenjuje, nije dobro. Agencije

S.K.

5.8.2019

Nekadašnji predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i dopremijer Hrvatske Tomislav Karamarko izjavio je za hrvatske medije da ozbiljno razmišlja da se vrati na čelo stranke. Poručio je da ga na to potiče loše stanje u stranci.

- Moram reći da ozbiljno razmišljam o takvoj mogućnosti -  kazao je.

Dodao je da stanje u HDZ-u RH nije dobro.

Stranka je, u konačnici, izgubila i europske izbore i mislim da je potrebno učiniti niz promjena svih aspekata stranačkog djelovanja. Mislim da je to dovoljno dobar motiv - kazao je Karamarko.

Smatra da je vrh stranke HDZ-a ''dislociran od stranačkog tijela'' i da se vode paradigme koje ne pripadaju toj stranci. U svoj je uspjeh kao kandidata siguran. 

- Ja, ako se kandidiram, ja ću i pobijediti - uvjeren je Karamarko, ali o detaljima moguće kandidature nije želio razgovarati.

On je na čelu stranke bio od 2012. do 2016., kada je dao ostavku, svega dva mjeseca nakon što je ponovo izabran na tu dužnost. Utvrđen je sukob interesa u pogledu arbitražnog postupka Hrvatske protiv naftne kompanije MOL, nakon što se doznalo da je firma njegove supruge Ane Karamarko poslovala s firmom koja je u vlasništvu zastupnika i savjetnika MOL-a. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.