KOMENTARI Voditelj RTL Direkta kritizirao predsjednicu Hrvatske

Šprajc oštro o Grabar-Kitarović: Ne treba čuditi ako i njeno sjeme zla ponovo procvate u nekoj usijanoj glavi i slomi se na nečijim leđima

S. K. / Avaz.ba
12.09.2019 11:19

Šprajc: Predsjednica je polupala lončiće

Foto: Screenshot

Televizijski voditelj RTL Direkta Hrvatska u srijedu je na zanimljiv način komentirao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i njeno pismo koje je uputila javnosti, a u kojem analizira rastuću netoleranciju i nesnošljivost prema etničkim i drugim manjinama u Hrvatskoj.

Šprajcov komentar prenosimo u cijelosti:

- Dakle, predsjednica Republike na rastuću nesnošljivost i netoleranciju prema etničkim i drugim manjinama u Hrvatskoj, na koju je upozorava legitimni predstavnik jedne od tih manjina, možda opravdano, a možda i ne, ali u ovom slučaju to je nebitno, jer je Miloradu Pupovcu u krajnjoj liniji to i posao, zapravo, odgovara kako nije ni njoj lako jer je i ona osjetila nesnošljivost jer ju je, pazite sad, “kao kandidata najveće hrvatske političke stranke i Hrvaticu povrijedila izjava čelnika druge najveće političke stranke, također Hrvata, koji je rekao: ili mi ili oni”. Ili mi Hrvati, ili oni Hrvati.

Svako s imalo političke pismenosti, kulture i etike bi lako mogao zaključiti da je predsjednica prolupala lončiće i u istom loncu zamiješala prava nacionalnih manjina i pravo na legitimni i demokratski politički sukob različitih političkih opcija nacionalne većine.

Međutim, izgleda da je Kolinda Grabar-Kitarović samo upala u lonac koji joj je zamiješao Miroslav Škoro i prihvatila izazov da svoju predsjedničku kampanju vodi preko leđa legitimnog predstavnika jedne nacionalne manjine.

Ali, čak je i Miroslav Škoro imao dovoljno političke mudrosti pa nije personalizirao svoju političku metu i prozvao Milorada Pupovca zlonamjernim Srbinom koji šteti Hrvatskoj, kako to jasno u svom javnom pismu aludira predsjednica Republike. A kada takva konstrukcija dolazi iz samog državnog vrha, s najviše političke adrese koja treba voditi brigu ne samo o ustavnom poretku nego i o demokratskoj kulturi i smirivanju tenzija, ne treba čuditi ako i njeno sjeme zla ponovo procvate u nekoj usijanoj glavi i slomi se na nečijim leđima.

U ovom slučaju, na leđima Milorada Pupovca. Zato bi makar minimum političke kulture tražio da predsjednica Republike iduća tri mjeseca svoja politička pisma ne kiti zaglavljem i insignijama Ureda predsjednika, nego zaglavljem svog izbornog stožera u kojem komotno mogu stajati lonac i poklopac tako da znamo iz koje kuhinje dolazi - kazao je u svom stilu Šprajc.

Komentari

NA VRH